Новият автомобил, представен по време на откриването на търга Barrett-Jackson в Палм Бийч, Флорида, започва да се произвежда това лято и ще бъде произведен в ограничена серия от само 250 бройки за 2024 г.

Свързани новини

03.05.2024 08:01

2024 Ford Shelby Super Snake с над 830 к.с.

Видян 25113 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият автомобил, представен по време на откриването на търга Barrett-Jackson в Палм Бийч, Флорида, започва да се произвежда това лято и ще бъде произведен в ограничена серия от само 250 бройки за 2024 г. Информация за цените не е обявена.



Купувачите ще могат да избират между каросерии купе или кабриолет, както и между V-8 с естествено пълнене или версия с компресор. Двигателят е 5,0-литровият V-8 от Mustang GT и без нагнетател осигурява серийна мощност от 480 к.с. Версията с принудително пълнене използва 3,0-литров компресор Whipple и множество други модификации, за да освободи повече от 830 к.с.





И за двата задвижващи агрегата купувачите могат да изберат 6-степенна механична трансмисия или 10-степенна автоматична. Задвижването е само към задните колела.



Според Джо Конуей, главен изпълнителен директор на Shelby, автомобилът е разработен в сътрудничество с Ford и Whipple и се отличава с подобрения, които се фокусират предимно върху функциите. Сред акцентите са намаляващият теглото алуминиев капак с вентилационни отвори от въглеродни влакна и щифтове за капака с бутони, по-широка предна част с калници от въглеродни влакна и нови аеродинамични елементи, целящи подобряване на притискателната сила, включително преден сплитер, странични прагове и заден дифузьор. Версиите на купето получават и персонализирано задно крило.





По отношение на шасито Shelby е добавил собствено окачване, предназначено да осигури по-остро завиване. Автомобилът е оборудван и с 20-инчови ковани магнезиеви джанти, а в колелата е поставен комплект спирачки на Shelby.



Всеки автомобил е включен в официалния регистър на Shelby и се предлага с тригодишна гаранция за 36 000 км. Оригиналната гаранция на Ford за задвижващия агрегат също остава непокътната. Автомобилите се произвеждат изключително за американския пазар, но Шелби заяви, че някои допълнителни екземпляри могат да бъдат построени от партньорски работилници на други места.



Оригиналният Mustang Super Snake на Shelby American е създаден през 1967 г. като високоскоростен демонстрационен автомобил за тестване на гуми. Той е оборудван с олекотен 427-кубиков състезателен двигател, взет от Ford GT40, спечелил Льо Ман, и е произведен само един екземпляр.



Планирана е малка производствена серия, но в крайна сметка проектът е отменен заради разходите. Шелби обаче най-накрая пуска в производство оригиналния модел от 1967 г. в края на миналото десетилетие в ограничена серия от 10 автомобила, използващи оригинални шасита на Mustang.



Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес има шанс да осъществите полезни контакти и да получите информация

Днес има шанс да осъществите полезни контакти и да