2024 Porsche Cayenne S E-Hybrid.

Свързани новини

  • 2025 Porsche 911

    2025 Porsche 911

    Инженерите на Porsche провеждат тестове на ...

25.03.2024 09:50

2024 Porsche Cayenne S E-Hybrid

Видян 25409 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Porsche продължава да попълва най-новата си гама Cayenne с plug-in модели.

Тази година дебютира Porsche Cayenne S E-Hybrid 2024 като третия plug-in вариант на кросоувър SUV на автомобилния производител. Когато пристигне при дилърите през пролетта на годината, той ще раздели разликата между Cayenne E-Hybrid и Cayenne Turbo E-Hybrid на 100 750 долара, включително 1650 долара такса за местоназначение. Вариантът с фастбек купе струва 105 650 долара.



Докато Porsche Cayenne S от 2024 г. се радва на двигател V-8, моделът S E-Hybrid не го прави. Моделът S E-Hybrid сменя 4,0-литровия V-8 с двойно турбо с 3,0-литров V-6 с турбокомпресор и 130-киловатов електромотор. Комбинираната мощност на системата е 512 к.с. и 553 Нм въртящ момент, което е с 44 к.с. и 111 Нм повече от варианта S с V-8 двигател.

С по-голямата мощност идва и по-голямата скорост, а Cayenne S E-Hybrid ще достига от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, което е с 0,3 секунди по-бързо от модела с бензинов двигател без пакета Sport Chrono. Porsche заяви, че Cayenne S E-Hybrid може да изминава четвърт миля за 13,0 секунди, което е с една десета от секундата по-бързо от модела с V-8 двигател.

Подобно на другите plug-in Cayennes, 25,9-киловатчасовият акумулаторен пакет заменя досегашния 17,9-киловатчасов пакет. Porsche все още не е обявило оценки на пробега при електрическо шофиране, но отбеляза, че Cayenne S E-Hybrid има 11-киловатчасово бордово зарядно устройство за променлив ток, което може да презареди батерията за около 2,5 часа в 240-волтов контакт.

Porsche е предоставило на Cayenne S E-Hybrid дълъг списък със стандартно оборудване, включително въздушно окачване с адаптивни амортисьори. Серийно се предлага различен комплект 20-инчови джанти, както и четворна изпускателна система с накрайници от матирана неръждаема стомана. Стандартните Cayenne S E-Hybrid ще бъдат със сребриста външна облицовка, докато моделите Coupe се предлагат стандартно с черна външна облицовка.

Вътре пътниците ще намерят спортни предни седалки с електрическо регулиране в осем посоки, пакет Sport Chronograph, който добавя превключвател за режима на шофиране на волана, педали от неръждаема стомана и сребристо боядисани елементи. Ще се предлага и нова система за пречистване на въздуха, която да филтрира частиците и опасните вещества.



Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудно решение

Днес може да се наложи да вземете трудно решение