Genesis представи първия поглед към актуализираната си гама GV80, която включва нов купеобразен вариант, наречен сполучливо GV80 Coupe.

Свързани новини

06.06.2024 09:50

2025 Genesis GV80 Coupe

Видян 17520 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Genesis представи първия поглед към актуализираната си гама GV80, която включва нов купеобразен вариант, наречен сполучливо GV80 Coupe.

Дебютът се състоя в Южна Корея, в специалния шоурум на Genesis Suji, където автомобилите ще бъдат изложени пред публика от 7 октомври.

От Genesis не съобщават кога ще започнат продажбите, но се очаква както обновеният GV80, така и новият GV80 Coupe да достигнат шоурумите в САЩ през таз година като модели за 2025 г. Genesis работи и върху SUV, по-голям от GV80, който също може да се появи през следващата година.

GV80 е хит за Genesis, като от началото на продажбите в началото на 2020 г. досега са продадени над 170 000 екземпляра по целия свят. Като се има предвид успехът, Genesis е запазила промените в стила на средноразмерния SUV фини.



Промените включват преработена радиаторна решетка, нови вътрешни елементи за светлините и нова предна част с по-големи въздухозаборници и предпазна плоча. Плътен сервиз от хром подчертава профила на автомобила, а в задната част накрайниците на изпускателната система са скрити при обикновения GV80 и оставени открити при GV80 Coupe. Добавени са и нови модели и цветове на джантите.



От Genesis не са показали интериора, но заявиха, че арматурното табло на настоящия модел с отделни екрани за цифровия инструментален панел и информационно-развлекателната система е заменено с нов дизайн, разполагащ с 27-инчов дисплей, интегриращ както инструменталния панел, така и информационно-развлекателната система.

Дизайнът на други области е усъвършенстван, като например педалите, подложката за безжично зареждане на мобилни телефони, поставките за чаши и скоростния лост, който според Genesis вече има дизайн, наподобяващ кристал. Предлагат се пет цвята на интериора, както и материали като кожа, алуминий и истинско дърво.

В задвижването на GV80 не са направени никакви промени. Актуализираният SUV предлага актуалните възможности за избор между 2,5-литров турбокомпресор 4 с 300 к.с. или 3,5-литров V-6 с два турбокомпресора и 375 к.с. GV80 Coupe добавя трети избор, при който към V-6 с два турбокомпресора е добавен електрически компресор и мощността е увеличена на 408 к.с.

Електрическият компресор, използван от германските конкуренти на Genesis от години, увеличава налягането в двигателя с турбокомпресор, докато конвенционалното турбо, задвижвано от отработените газове, поема управлението, като помага за премахване на турбозакъснението и в резултат на това подобрява реакцията на двигателя при ниски обороти.

Уникални за GV80 Coupe са и няколко специални функции, целящи да подчертаят спортния характер на автомобила. Те включват звуков генератор, който според Genesis може да възпроизведе звука от ауспуха на спортен автомобил с голям работен обем, както и функция, наречена Flex Brake, с която Genesis може да променя реакцията на спирачния педал.

А за купувачите, избрали върховото задвижване с електрически компресор, GV80 Coupe може да се похвали с Launch Control, режим на шофиране Sports+ и екран в арматурното табло, който показва температурата на маслото, въртящия момент и налягането в турбото.





Етикети
, , ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще общувате активно с колеги и познати


Днес ще общувате активно с колеги и познати. Споделете