BMW M разработва първия си изцяло електрически седан, оборудван с четиримоторно задвижване с мощност до 1341 к.с.

Свързани новини

11.07.2024 09:50

BMW заявява, че първият M електрически седан ще бъде нещо невиждано досега

Видян 55166 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

BMW M разработва първия си изцяло електрически седан, оборудван с четиримоторно задвижване с мощност до 1341 к.с. Автомобилът, който се очаква да дебютира около 2026-2027 г., ще бъде базиран на платформата Neue Klasse и е проектиран да превъзхожда всички предишни модели с 800-волтова електрическа архитектура за свръхбързо зареждане.



Новият електромобил ще предлага усъвършенствана динамика с прецизен контрол на въртящия момент на всяко колело и има за цел да постигне ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди. Обмислят се също версия с два двигателя и електрически SUV.

Според Ван Меел новият електромобил "ще надмине всичко, което сте виждали досега". За да постигне подобно високопоставено твърдение, BMW разработва собствени електромотори и вярва, че подобно на двигателя S68 на M5 и S58 на M3 и M4, неговите електромотори "ще бъдат еталон".



Използването на електрически двигатели не само ще позволи на BMW да преследва монументални стойности на мощността. Автомобилният производител е разработил система, която може да контролира шасито на автомобила и прецизно да променя въртящия момент на всяко колело, подобрявайки динамиката на автомобила и карайки BMW "да се чувства като Алиса в страната на чудесата", според Ван Меел. Шефът на BMW M добави, че той ще има "неутрално, линейно и предвидимо" управление.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден може да бъде много динамичен

Днешният ден може да бъде много динамичен и