Новият електрически спортен автомобил Lotus Type 135 ще струва от 75 000 британски лири, потвърди Хетъл на брифинг за бъдещите планове на Lotus за електрически автомобили.

Свързани новини

11.05.2024 08:01

Ето го 2027 Lotus

Видян 8220 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият електрически спортен автомобил Lotus Type 135 ще струва от 75 000 британски лири, потвърди Хетъл на брифинг за бъдещите планове на Lotus за електрически автомобили - а новото художествено впечатление на списание CAR дава представа какво да очакваме от предстоящото ново електрическо купе.



Lotus разкри, че неговият "спортен автомобил BEV" (означаващ електрически автомобил с батерия) ще бъде показан през 2025 г., преди доставките за клиенти да започнат през 2027 г. Според висшия мениджмънт той ще замени Emira, последния спортен автомобил на Lotus с двигател с изцяло вътрешно горене, и ще възобнови дейността на Lotus на територията на спортните автомобили в сърцето на страната, като прогнозите са за годишни продажби между 10 000 и 15 000 в световен мащаб (около два пъти повече от Emira).



В презентациите на Lotus се разкрива целевата цена от 95 000 USD за американския пазар, което се равнява на 75 000 GBP по текущия валутен курс. Това носи потвърждение, че надеждите за по-достъпно ценово позициониране, подобно на Elise, са разбити от самите разходи за разработване на нова платформа за електрически спортен автомобил.



Цената на алуминиевия Elise, донякъде невероятно, започва от 18 995 паунда при пускането му на пазара през 1995 г. и достига близо 50 хил. паунда в годините на залеза му. Производството на Lotus Elise приключва през февруари 2022 г., а последното издание е закупено от неговата съименничка Елиза Артиоли, внучка на бившия гранд на Lotus Роман Артиоли.



Lotus вече показа своята нова архитектура за леки електрически превозни средства (съкратено LEVA) - нова платформа, която в бъдеще може да бъде адаптирана към различни нужди.



'Тя е напълно адаптивна, за да осигури платформа за редица електромобили с променливо оформление, дължина на междуосието, размери и конфигурации на батериите', разкриват от компанията. 'И трите оформления се отличават с обща олекотена задна подрама от лят алуминий с множество взаимозаменяеми компоненти. Това е нововъведението на проекта LEVA и означава, че една-единствена архитектура на автомобила може да се използва за два различни типа конфигурации на батериите.



За Type 135 Lotus планира класическа схема със средно разположен двигател, при която двигателят с вътрешно горене е заменен с кутия с батерии, разположени вертикално зад двете седалки.



Моделите за начална употреба ще се предлагат с батерия с капацитет 66 kWh, но той може да бъде увеличен до 99 kWh за по-престижните модели.


Очакваме Type 135 да бъде оборудван с единичен електромотор с мощност 350 kW (469 к.с.), монтиран отзад, въпреки че платформата LEVA може да побира два двигателя с мощност 650 kW, равняваща се на 872 к.с.



Първият електрически автомобил на Lotus беше хиперавтомобилът Evija - според компанията това все още е най-мощният серийно произвеждан електрически автомобил в света.



Той обаче едва сега навлиза в производство и ще бъдат продадени само 130 негови производни за 1,7 млн. паунда за брой.


Сега Lotus попълва останалата част от гамата си с пет основни модела, които се простират от спортни автомобили през SUV и Grand Tourer. Всички "лайфстайл" модели на Lotus ще се произвеждат в Китай, докато двата спортни автомобила ще се произвеждат в Англия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен характер

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен