19.09.2008 17:13

Нова компютърна опасност в социалните мрежи

Видян 1474 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Една от мощните руски фирми за борба с вирусите в Интернет - "Лаборатория Касперски" - съобщава за нова опастност, която дебне потребителите на социалните мрежи. Два червея: Net-Worm.Win32.Koobface.a и Net-Worm.Win32.Koobface.b оставят  лъжливи коментарии  в профилите на приятелите, като ги канят да посетят вредоносни сайтове.


Според "Касперски" заразяването става по следния начин:


Като влезе на сайта MySpace.com, червеят Net-Worm.Win32.Koobface.a създава различни лъжливи коментарии в профилите на приятелите на потребителя.


Червеят Net-Worm.Win32.Koobface.b, пък атакува  пък атакува потребителите на Facebook.com, като разпраща спамови съобщения, които отправя на приятелите на заразения потребител через собствения интерфейс на тази мрежа.


Заразните съобщения  и коментари на сайтовете MySpace и Facebook се съпровождат от "линкове" към сайта youtube.[…].pl, при преминаване към който става преадресация на потребителя към фалшивия сайт youtube.[] =.  ru. На потребителя се съобщава, че на този сайт е поместен клип, който може да бъде видян ако се запише  нова версия на Flash Player. Вместо него на компютъра се записва файла codesetup.exe,който съдържа още един мрежови червей. Потребителите, които идват от сайта Facebook, получават червея за MySpace, а тези от MySpace за Facebook./ по материали на "Лаборатория Касперского"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Ще се опитвате да правите много неща едновременно

Ще се опитвате да правите много неща едновременно и не,