В този момент Maserati GT2 отбеляза завръщането на марката към състезанията, но сега виждаме, че е вдъхновение и за този нов модел GT2 Stradale.

Свързани новини

08.09.2024 08:00

Новото състезателно Maserati GT2 Stradale със 640 к.с.

Видян 7021 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Колкото и да е сигурно, че Земята обикаля около Слънцето, винаги идва по-екстремна версия на съществуващ суперавтомобил. Сега е ред на Maserati. Надграждайки костите на Maserati MC20, това е Maserati GT2 Stradale: по-ярък, по-лек, по-мощен, но също толкова красив. Изглежда като състезателна кола, но можете да я карате на улицата.




В този момент Maserati GT2 отбеляза завръщането на марката към състезанията, но сега виждаме, че е вдъхновение и за този нов модел GT2 Stradale. Все още изглежда като MC20, макар и с един тон повече части от въглеродни влакна, дупки и лъжици, изрязани по цялото тяло. „Носът на акула“ отпред вече е по-голям, за да приветства повече въздушен поток, а новият спойлер от въглеродни влакна може да се регулира по три различни начина. Настройката "високо съпротивление" може да генерира 1102 паунда притискаща сила при 174 mph, според прессъобщението.




Както беше предвидено, 3,0-литровият twin-turbo Nettuno V-6 двигател остава на пазара, но този път достигна 640 к.с. вместо 621 к.с., произвеждани във версиите Coupe и Cielo. Това, казва Maserati, го прави най-мощната версия на Nettuno досега. На всичкото отгоре, автомобилният производител също така намали теглото си с около 132 паунда от стандартния MC20. Ускорението от 0 до 62 mph се случва за заявените 2,8 секунди (ние записахме 3,5 секунди, когато тествахме Cielo), а максималната скорост на GT2 Stradale се предполага, че е около 201 mph.




За да се гарантира, че собствениците наистина могат да използват колата в ежедневни ситуации, багажникът предлага 3,5 кубически фута пространство за съхранение и има функция за повдигане на носа, която накланя предната част нагоре с 3 градуса и я повдига с 1,4 инча. Новите седалки допълнително намаляват позицията на водача. Предлагат се в два размера за водача: стандартен голям или опционален малък. Приставките за три- и четириточкови колани също са опционални.




Maserati провъзгласява GT2 Stradale за състезателна кола за улицата, като взема най-доброто от това, което GT2 и MC20 могат да направят, и ги комбинира в един изключителен суперавтомобил, който дава приоритет на „удоволствието от шофирането“. Ще бъде интересно да го изпробваме, защото макар да нямаме прекалено много притеснения относно MC20, се чудехме дали не страда малко от криза на идентичността. Може би GT2 Stradale ще тласне нещата по-категорично в една посока.




В момента не е обявена цена, но можете да се обзаложите, че въглеродните влакна няма да са евтини.


Източник: Motortrend



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Торнадо

Какво е да те засмуче торнадо?

Трудно е да избегнете торнадо, тъй като ...

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 08 септември 21:00ч.

Мъжът със златния пистолет

Режисьор: Гай Хамилтън
В ролите: Роджър Мур, Кристофър Лий, Брит Екланд

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец