Porsche обикновено обича да прави големи промени, когато обновява даден автомобил, но дори по собствените си стандарти обновеното шаси на 911 с индекс 992 е нещо.

Свързани новини

08.06.2024 08:01

Първото хибридно Porsche 911

Видян 17549 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Porsche обикновено обича да прави големи промени, когато обновява даден автомобил, но дори по собствените си стандарти обновеното шаси на 911 с индекс 992 е нещо. 911 ще бъде хибриден. За 2025 г. новият модел Carrera GTS съчетава характерния за 911 шестцилиндров двигател, монтиран отзад, с електромотор и електрически турбокомпресор, като увеличава мощността до 532 конски сили и 609 Нм въртящ момент. Той ще се появи преди края на годината.

Carrera GTS използва нов 3,6-литров шестцилиндров двигател, а не стария 3,0-литров агрегат (който ще се използва и в други модели 911). Сам по себе си този двигател развива 478 к.с. и 420 Нм въртящ момент, което е с 5 к.с. повече в сравнение с предишния двигател на GTS. Хибридната система позволява на Porsche да се откаже от двойната турбокомпресорна уредба в полза на един електрически турбокомпресор. Това е като традиционен турбокомпресор за отработени газове, но с мотор с мощност 11 kW (14,7 к.с.) на вала между турбината и компресора. Този двигател може да завърти турбото много бързо за бърза реакция, минимизирайки в огромна степен турбозакъснението, но също така може да връща енергия в 400-волтовата батерия.

Между шестцилиндровия двигател и осемстепенната трансмисия с двоен съединител е вместен и тягов двигател с мощност 32,6 к.с. И двата се задвижват от много малка 1,9-киловатчасова батерия, която се намира под предния капак, където обикновено се намира 12-волтовата батерия в другите модели 911. На свой ред 12-волтовата батерия се премества в отделение зад задния рафт на багажника.

Този задвижващ агрегат е проектиран така, че да повишава производителността в целия диапазон на оборотите, като същевременно почти през цялото време работи с идеалното съотношение въздух-гориво 14,7:1. За повече информация относно системата, наречена T-Hybrid, прочетете нашето задълбочено проучване тук.

Като цяло новата Carrera GTS тежи със 103 кг повече от предишния модел - част от това се дължи на допълнителното стандартно оборудване, включително кормилното управление на задните колела - но добавената мощност компенсира това с повече от необходимото. Това е първият модел на 911 Carrera, който успява да достигне скорост от 0 до 100 км/ч под 3 секунди, като магическото число се достига за 2,9 секунди.

В допълнение към T-Hybrid системата Carrera GTS получава нови активни аеродинамични клапи в предната част, които подобряват необходимото охлаждане, но не за сметка на съпротивлението. Предният и задният капак получават някои стилови промени, има нови опции за джанти, а широчината на задните гуми е увеличена с 10 мм до 315/30ZR21, докато предните остават с 245/35ZR20. Отвътре най-голямата промяна е изцяло новият, изцяло цифров контролен панел, което, да, означава, че аналоговият тахометър най-накрая е изчезнал. Все пак цифровият клъстер поставя тахометъра отпред и в центъра, както е редно в 911.

Базовият модел Carrera също е обновен за 2025 г. с турбокомпресорите и междинните охладители от предишните модели GTS и Turbo. Мощността е увеличена с 9 к.с., но въртящият момент остава същият - 331 Нм. Същите актуализации на фейслифта се отнасят и за базовия Carrera, но предните врати са различни от тези на GTS и нямат активни охлаждащи клапи.

За 2025 г. базовата Carrera и Carrera GTS са единствените фейслифт модели, които се предлагат, въпреки че ще последват още. Засега Porsche ще предлага базовата Carrera като купе или кабриолет със задвижване на задните колела, докато GTS ще се предлага като купе или кабриолет със задвижване на задните или всички колела, или като Targa със задвижване на всички колела. Моделите Turbo и Turbo S, както и GT3 RS ще продължат да се произвеждат и през 2025 г.

Цените се увеличават навсякъде, като базовата Carrera скача от 116 050 долара на 122 095 долара, а GTS - от 152 550 долара на 166 895 долара. Големи скокове, но Porsche бърза да изтъкне допълнителните характеристики и стандартното оборудване, особено при GTS.

Фейслифтираните 992 Carrera трябва да пристигнат при дилърите тази есен, а Carrera GTS ще се появи по-близо до края на годината. И очаквайте скоро гамата на 992.2 да бъде попълнена с още много, много модели, които ще се появят. Хибридни и други.

Източник: motor1



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Ще сте трудоспособни, но отегчени

Ще сте трудоспособни, но отегчени. Имате да свършите