Ferrari използва миналогодишното издание на Седмицата на автомобилите в Монтерей, Калифорния, за да представи 812 Competizione, персонализиран в рамките на програмата Tailor Made.

Свързани новини

  • 2024 Ferrari SF90

    2024 Ferrari SF90

    2024 Ferrari SF90 Stradale е високопроизводителен ...

15.06.2024 08:01

Персонализирано Ferrari 812 Competizione

Видян 1029 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ferrari използва миналогодишното издание на Седмицата на автомобилите в Монтерей, Калифорния, за да представи 812 Competizione, персонализиран в рамките на програмата Tailor Made.

Поръчковата работа се отличава с ливрея в стила на скица, направена от шефа на дизайна на Ferrari Флавио Манцони, когато за първи път поставя перо върху хартия, за да замисли нов автомобил.

Концепцията е подобна на поръчковия Bugatti Chiron Super Sport, който също беше представен в Монтерей миналата седмица, макар че за разлика от Bugatti, който се отличаваше със серия от 45 отделни скици, нарисувани на ръка върху повърхността му, ливреята на Ferrari е създадена с помощта на аерограф.

Празното платно в този случай е нюанс на матово жълто, известен като Giallo Tristrato, а за скиците е използвано матово черно, известно като Nero DS Sketch. Темата се пренася и в салона, където жълтата тапицерия Alcantara контрастира с бродирани черни дизайнерски скици.



Жълтият цвят е намек за жълтите картони, които дизайнерите на Ferrari използват за първоначалните си скици и идеи по време на процеса на проектиране на нов автомобил, отбелязват от Ferrari.

Подобно на всички 812 Competiziones, автомобилът се задвижва от 6,5-литров V-12, настроен да развива 789 к.с. при 8500 об/мин. Двигателят е съчетан със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител и може да ускори автомобила от 0 до 100 км/ч  за по-малко от три секунди и да достигне максимална скорост от 340 км/ч.



Моделът Competizione и неговият аналог Competizione A targa бяха пуснати на пазара през 2021 г. като финална разработка на 812. Планиран е наследник, който може би вече се тества по обществените пътища.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Не избързвайте с решителните действия в професионален план

Не избързвайте с решителните действия в професионален