14.12.2015 10:52

Разработват метод за по-прецизно сканиране на сърцето

Видян 2920 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Изследователи от Оксфордския университет разработват метод за сканиране на сърце, при който няма нужда от инжектиране на потенциално опасни химикали, пише Gizmag. Техниката би могла значително да подобри лечението, предоставяйки по-ясно и по-точно изображение.
Магнитно-резонансната томография се използва широко за сканиране на сърца, но процедурата изисква инжектиране на две вещества, а това носи рикс. Единият препарат, наречен аденозин, симулира ефекта на физически упражнения, докато гадолиният - рядък тежък метал, създава контраст в изображенията, позволявайки на лекарите да забележат областите с намален кръвен поток.



  Изображенията, генерирани с този метод, разчитат на способността на лекарите да разчитат и интерпретират зони от светлини и сенки. Възможно е дори опитни специалисти да не могат да постигнат съгласие за това, което се вижда на изображението. Наред с това, гадолиният крие опасности за пациенти, страдащи от бъбречна недостатъчност, чиято отделителна система не може се освободи напълно от веществото.
Екипът от Оксфорд работи върху метод, който се основава на процес, познат като Т1 картографиране. Той произвежда изображения, които по-лесно се разбират и не изисква инжектиране на гадолиний. T1 е времева константа, която описва времето, нужно на атомите, ударени от магнитните полета на радиовълните, за да се върнат към нормалното си термодинамично състояние.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят ще бъде успешен

Денят ще бъде успешен, ако проявите креативност и се