По време на рекордния си пробег McLaren F1 достигна максимална скорост от 386 км/ч, а оригиналният Bugatti Veyron записа средна скорост от 407 км/ч в двете посоки.

Свързани новини

15.12.2022 10:02

Rimac Nevera счупи рекордите за скорост на Bugatti и McLaren (Видео)

Видян 4876 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Вече има електрически автомобил, който е по-бърз от McLaren F1 и оригиналния Bugatti Veyron.

Изцяло електрическият Rimac Nevera вече беше най-бързият сериен автомобил в света, след като миналата година постигна 8,58 секунди за 400 метра. Това не е изненада - електрическите автомобили са известни с бързата си скорост, а Nevera е истински хиперавтомобил. Още по-удивителна е обявената днес максимална скорост. Според Rimac Nevera е развил 415 км/ч, което го прави най-бързият електрически автомобил в историята.

Освен това Nevera изпреварва почти всички пътнически автомобили с двигатели с вътрешно горене, създавани някога, включително и някои кралски автомобили с максимална скорост.

По време на рекордния си пробег McLaren F1 достигна максимална скорост от 386 км/ч, а оригиналният Bugatti Veyron записа средна скорост от 407 км/ч в двете посоки.

 Сегашният рекорд се държи от Bugatti Chiron Super Sport 300+, който регистрира скорост от  490 Км/ч на права отсечка. Ясно е, че на електрическите автомобили им предстои още малко път, преди да изместят Chiron, но това е огромно постижение.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин ще посети Китай тази седмица

Путин ще посети Китай тази седмица

Руският президент Владимир Путин ще ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Трудно ще се подчинявате на правилата днес

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Трудно ще се подчинявате на правилата днес и всякакви