Свързани новини

09.01.2020 11:29

Смартфоните от средния клас ще поддържат 5G

Видян 1910 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Tайванският производител вижда голямо бъдеще в 5G технологията и планира да се превърне в глобален лидер срeд смартфоните с тази функционалност.


MediaTek сега реализираха премиерата на нов процесор с името Dimensity 800 SoC, който е третият представител на тази серия, предава Digital.bg.


Припомняме ви, че MediaTek Dimensity 1000 5G стана първият процесор с този бранд и след това бе допълнен от Dimensity 1000L, който вече се използва от Oppo Reno3.


Новият модел има интегриран 5G модем и е предназначен за смартфоните от средния ценови клас. МеdiaTek Dimensity 800 е произведен със 7-нанометрова технология и има осем ядра. Архитектурата предлага съчетание между четири Cortex-A76 и същия брой Cortex-A55 ядра с работна честота от 2GHz, предаде GizmoChina Графичният чип е Mali-G57MP4, като процесора е оптимизиран за технологията HyperEngine, която ще гарантира реалистичен геймплей по време на гейминг.


Бъдещите устройства с MediaTek Dimensity 800 могат да имат дисплеи с Full HD+ резолюция с честота за опресняване на кадрите от 90Hz и 16GB LPDDR4x RAM. Този процесор поддържа 64-мегапикселови камери или двойни модули с 32МР+16МР резолюция, които използват алгоритми с изкуствен интелект. МеdiaTek Dimensity 800 е съвместим със sub-6GHz честотите в Европа и ще гарантира 3.5Gbps при даунлоуд и 1.25GBps при ъплоуд. Първите смартфони с чипа ще се продават до края на второто тримесечие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.