Флагманският седан Century на Toyota, предназначен за високопоставени лица и големи фигури от индустрията, за първи път се появи в каросерия SUV.

Свързани новини

26.05.2024 08:01

Toyota пуска съперник на Bentley Bentayga и Rolls-Royce Cullinan

Видян 18429 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Флагманският седан Century на Toyota, предназначен за високопоставени лица и големи фигури от индустрията, за първи път се появи в каросерия SUV.
Разкрит в сряда, SUV-ът, който се нарича просто Century, ще започне да се продава в Япония по-късно тази година на цена от 25 милиона йени (приблизително 170 000 USD).
Наличността на други пазари не е обявена, въпреки че има слухове, че този SUV ще се предлага много по-широко от седана, който е ограничен до Япония и няколко други пазара.
За непосветените, Century е голям, каросериен седан, който е създал само три поколения в продължение на повече от половин век. Неговите отличителни черти включват мощен двигател, много пространство и най-високо качество на изработка на Toyota.

Същата концепция е пренесена и в SUV автомобила, който е с размерите на Rolls-Royce Cullinan, дълъг е 5,2 метра и разполага с достатъчно място за четирима. От седана е заимствано и уникалното ръчно изработено лого на феникс за радиаторната решетка.
Дизайнът на интериора е запазен семпъл, но възвишен. Водачът е изправен пред дигитален инструментален панел и голям екран за инфоразвлекателни системи, както и множество физически бутони както на волана, така и на централната конзола. Вместо с цяла задна седалка, както при седана, SUV-ът разполага с две отделни задни седалки, които могат да се накланят до почти равно положение.
Toyota не крие факта, че SUV е насочен директно към класа на шофьорите. Това се подчертава от режима Rear Comfort на автомобила, който подпомага водача, за да не пречи на пътниците отзад. Например, режимът подпомага контрола на спирането, за да потисне всяко рязко движение при спиране на автомобила.

Единственото предлагано задвижване е plug-in хибридна система с 3,5-литров V-6. Стандартно задвижването се насочва към четирите колела. От Toyota не съобщават с каква мощност разполага SUV Century. Автомобилният производител не разкрива и колко голяма е батерията, но заяви, че автомобилът е проектиран за електрически режим в града и хибриден режим за по-дълги пътувания.
Платформата е от семейството на модулните платформи TNGA на Toyota, а за подпомагане на маневреността е включено управление на задните колела. Toyota монтира и задна преграда, за да отдели кабината от товарния отсек, с монтирано шумоизолиращо стъкло, за да осигури видимост назад за водача и тихо пътуване за пътниците.
Собственото тегло е приблизително 2569 кг, според Toyota, което е очаквано за голям, луксозен SUV.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес е най-добре да се откажете да трупате недовършени неща

Днес е най-добре да се откажете да трупате недовършени