Ако съобщените продуктови планове са точни, те ще представляват най-мащабното обновяване на моделната гама на Volvo, откакто Geely купи марката от Ford Motor Company през 2010 г.

Свързани новини

11.02.2023 08:02

Волво прави електрически всички модели до 2026 г.

Видян 21947 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Volvo Cars планира мащабна офанзива в областта на електрическите превозни средства, в рамките на която до 2026 г. всички основни модели на компанията ще бъдат превърнати в електромобили.



Според двама души, запознати с плановете, цитирани от Ройтерс, Volvo възнамерява да превърне в електромобили следващите поколения на седаните S60 и S90, както и SUV моделите XC40, XC60 и XC90.



Струва си да се отбележи, че Volvo вече продава изцяло електрическо XC40 - Recharge - и че неотдавна автомобилният производител представи изцяло електрическия средно голям SUV EX90, който се смята за електрически еквивалент на XC90. EX90 е това и още нещо, тъй като Volvo го определя като своя изцяло електрически SUV флагман.


Сред подготвяните електрически автомобили с батерии са електрическите версии на Volvo XC90 (т. е. EX90), XC60 и XC40 SUV и седаните S60 и S90, твърдят източниците. Новите модели са част от обявената по-рано цел на Volvo Cars до 2030 г. да разполага с изцяло електрическа гама.



Ако съобщените продуктови планове са точни, те ще представляват най-мащабното обновяване на моделната гама на Volvo, откакто Geely купи марката от Ford Motor Company през 2010 г.



Източниците също така заявиха, че промяната на Volvo идва, тъй като компанията поставя по-голям акцент върху Азия и тенденциите на клиентите там. Един от източниците заяви, че Volvo е преместило развойната дейност по седаните и предстоящия миниван в своя център за научноизследователска и развойна дейност в Шанхай, който неотдавна утрои броя на служителите си в областта на дизайна до около 60 души.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак