17.04.2009 14:53

Един самоубиец на всеки 40 секунди по света

Видян 1829 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всяка година по света се самоубиват около 1 милион души, което означава, че на всеки 40 секунди един човек се прощава с живота по собствено желание, предаде АФП, цитирайки публикация, която ще се появи утре в британското медицинско списание "Лансет".


Проучването е дело на Кийт Хоутън от Оксфордския университет в Англия и Кеес ван Хееринген от университетската болница в белгийския град Гент. На първо място по брой на самоубийства е Китай с над 30% от случаите, но явлението буди сериозна тревога и в страните от бившия Съветски съюз. В Европа най-много самоубийства стават в държавите от северната част на континента. Изследователите са установили също, че в развитите страни мъжете самоубийци са 4 пъти повече в сравнение с жените, избрали смъртта, и дори се забелязва тенденция за увеличаване на тази разлика. Точно обратно е положението в Китай, където повечето самоубийци са жени. Друга констатация на Хоутън и Хееринген е, че в по-голямата част от държавите самоубийства стават повече при възрастните, отколкото при младежите, но през последните 50 години е регистрирано увеличение на броя на младите самоубийци. Информацията е предадена от агенция БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак