19.05.2009 13:09

Ernst & Young: Кризата корумпира европейския бизнес

Видян 1406 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Икономическата криза прави европейските компании и техните служители по-склонни към корупция, показва изследване на международната консултантска компания Ernst & Young, цитирано от БГНЕС.


Според изследването, проведено в корпоративните кръгове на ФРГ и други европейски страни, всеки четвърти служител на германска компания смята за оправдано да помага за напредъка на бизнеса на своята фирма с подкупи. Освен това, подаръците и предоставянето на различни намаления са средство за постигане на целта за всеки пети германски фирмаджия. При това средно в Европа 55% от запитаните в сферата на бизнеса са посочили, че, според тях, корупцията в икономиката се увеличава. Главната причина за ръста на корупционната дейност в повечето случаи е свързана с увеличаващия се натиск да се осигури оцеляването на собствената компания. "Ако 25% от запитаните открито заявяват готовността си да дават подкупи на партньорите по бизнес, то ние трябва да осъзнаем, че истинският размер на това явление е още по-сериозен", предупреди представителят на Ernst & Young Щефан Хайснер.
Следователно, настоящата криза напълно може да зачеркне постигнатите в Европа през изминалите години успехи в борбата с корупцията в сферата на бизнеса, смятат анализаторите. Нагледно потвърждение за това са разтърсилите Германия гръмки корупционни скандали в концерните Siemens и MAN.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог