Свързани новини

31.08.2021 11:48

Финландската сензация Ловци на вещици вече и на български

Видян 1014 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако сте в търсене на тръпка в края на лятото, имате късмет – на българския пазар тъкмо излезе заплетеният окултен трилър „Ловци на вещици“, който ще ви държи на нокти до последната страница. Романът на Макс Сеек се превърна в истинска международна сензация и го направи първия финландски писател от десетилетия насам, влизал в бестселъровата класация на „Ню Йорк Таймс“. Правата за превод на книгата вече са продадени в повече от 40 страни, а в Холивуд престижна продуцентска компания работи по адаптацията ѝ в телевизионен сериал. У нас финландецът се издава в селекцията на издателство „Емас“, наред с майсторите Ю Несбьо, Юси Адлер-Улсен и Сьорен Свайструп. „Ловци на вещици“ е завладяваща история за серийни убийци – група окултисти копира ужасяващите престъпления, описани в световноизвестна книжна поредица, и разплитането на загадката ляга върху плещите на млада полицайка, криеща свои тайни... А колкото по-навътре в сенките на мистерията навлиза тя, толкова по-странен и злокобен изглежда случят. Сеек умело съчетава елементите на напрегнато разследване с високи залози с мрачните краски на вещерството и окултизма и резултатът е абсолютно приковаващ. „След като прочетат книгата, читателите ще очакват с вълнение какво още ще напише Сеек“, заявяват от „Пъблишърс Уикли“.


И няма да чакат дълго – „Ловци на вещици“ е силното начало на цяла криминална поредица. Внимавай какво пишеш, защото може да се превърне в истина... Йесика Ниеми от полицията в Хелзинки се отзовава на извънредно необичайно местопрестъпление – съпругата на световноизвестния писател Рогер Копонен е открита убита в луксозния им дом край морето. Мария Копонен е поставена начело на трапезарната маса, облечена цялата в черно, а на лицето ѝ е застинала вледеняваща кръвта усмивка. Убийството очевидно има ритуален характер, а скоро е последвано от други. Вече по стъпките на серийния убиец младата следователка осъзнава, че убийствата не са произволни, а следват предварителен сценарий. Всяко от престъпленията се оказва абсолютно копие на сцена от прословутата трилърова трилогия на Рогер „Ловци на вещици“. Дали зад ужасяващите събития стои загубил разсъдъка си почитател? Или мотивите са далеч по-лични, а убиецът – част от цяла група окултисти? Йесика Ниеми потъва все по-надълбоко в сенките на окултизма и вещерството, където реалност и измислица се преплитат и губят очертанията си



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.