05.02.2009 10:47

Германски тийнейджър стана най-младият транссексуалист

Видян 2508 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германският тийнейджър Ким Петрас стана най-младият транссексуалист в света след като се подложи на операция за смяна на пола едва на 16-годишна възраст.


Процедурата, която била извършена тайно и била заплатена от германска здравна служба, била разрешена след като психолози потвърдили, че тя "несъмнено е момиче в тяло на момче". Това е най-младият човек, подлагал се някога на операция за смяна на пола и Ким, родена под името Тим, била подложена на хормонна терапия от 12-годишна възраст. "Много малко психиатри, лекуващи младежи, имат опит с транссексуалисти. Семействата се лутат от един психиатър към друг", съобщава д-р Бернд Мейенбург, директор на Специалната психиатрична клиника за амбулаторно лечение на деца и юноши с разстройство на личността и Университетската болница във Франкфурт. "Винаги съм бил против подобни операции върху деца, но след като видях колко е щастлив един от моите пациенти и колко бързо се приспособи след като му беше напарвена операция в чужбина в тийнейджърска възраст, осъзнах, че в някои случаи това е правилно решение. Ким е точно такъв случай, тя винаги е знаела какво иска", допълни Мейенбург. Ким трябвало да се справи с подигравки и тормоз, за да постигне мечтата си да стане момиче. Сега тя има кариера на модел и пусна на пазара свой диск. "Питат ме дали сега се чувствам жена, но истината е, че аз винаги съм се чувствала жена, просто живеех в погрешно тяло", споделя тя.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева