14.05.2009 12:14

Канадците водят заседнал живот

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мнозинството от възрастни канадци не се занимават през целия си живот с никаква физическа дейност или спорт по време на своя отдих. До този извод са стигнали физиолози от Университета на Монреал и изследователския център на болницата Свети Жюстин, цитирани от БГНЕС.


Оказва се, че почти 56% от здравите канадци от 18 до 60 години не само не правят гимнастика и не спортуват, но почти винаги са пасивни по време на свободното време. Те не се разхождат и не играят игри, изискващи движение. Едва 12% от жителите на страната могат да се похвалят с редовен активен отдих. По-малко склонни към активен начин на живот са жените и възрастните хора, а също така хората без висше образование и с ниски семейни доходи, отбелязват канадските експерти. Хората без образование и с лошо материално положение имат по-малко шансове за поддържане на здравословно равнище на физическа активност с течение на времето. Като цяло застоялият начин на живот е често явление в Канада, констатират експертите. 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.