01/02

Свързани новини

11.02.2021 12:22

Картала е един от скритите ски-курорти на България

Видян 7066 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Този уикенд зимата се завръща и няма нищо по-хубаво от кратко пътуване или дълго спортуване в няколко изключително достъпни от София, Пловдив и другите големи градове места, които може би незаслужено остават в сянката на Банско, Боровец и Пампорово, а освен това удоволствията там са по всеки джоб. Зимната приказка на България е факт близо до нас.


 


Повече от 30 години минаха, откакто Петър Поппангелов –единственият българин с победа в големия бял керван и няколко подиума в слалома, се отказа от спорта. Неговият Боровец, Банско и Пампорово са известните ски курорти на България. На много места в страната обаче има по-малко популярни курорти, където можете да се радвате на зимата, при това със значително по-малки разходи, отколкото в трите зимни топ центъра. Последният „таен” ски курорт, който влезе в новините беше Картала край Благоевград. Ако решите да спестите поне един час от пътя до Банско, което  отново е домакин на стартове от световната купа в алпийските дисциплини, сте добре дошли в местността с позитивното и спортно име „Бодрост” до областния център на Пиринска Македония, който по ирония на съдбата е разположен в друга планина - Рила.


 


 


Проектът за курорта е от 80-те години, когато е бумът на Боровец и той приема състезания от световната купа по ски. Забравен е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес се постарайте да се съсредоточите върху текущите си задачи

Днес се постарайте да се съсредоточите върху текущите