Свързани новини

16.06.2019 08:06

Любовта бе обявена за болест от СЗО

Видян 1502 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експертите от Световната здравна организация (СЗО) решиха, че любовта е болест, и записаха това чувство в регистъра на заболяванията като "Разстройство на навиците и неуточнено влечение".


Много пъти специалистите са съобщавали за резултатите от изследванията си, които доказват, че любовта е наситена с много личностни патологии, свързани с нарушение в работата на мозъка и нервната система, които имат общи признаци, пише Medikforum.ru., Болестта, която СЗО заведе под номер F63.9, се оказа в една компания с алкохолизма, игроманията, токсикоманията и клептоманията.


Официалните симптоми на заболяването "любов", приемано от експертите като психично отклонение, са: натрапчиви мисли за друг човек, рязка смяна на настроенията, самосъжаление, повишено чувство за собствено достойнство, неспокоен сън и безсъние, необмислени и импулсивни постъпки, спадане или покачване на кръвното, натрапчиви идеи и т.н. Всичко това обаче не може да се излекува с медикаменти, а изисква по-скоро човек да постигне вътрешно самоосъзнаване с помощта на опитен квалифициран психолог, уточняват експертите.


В регистъра на психичните разстройства и досега е присъствало понятие, оприличавано с "любовно бълнуване", при което човекът си внушава, че е безумно влюбен в някого или в нещо, отбелязват специалистите. Според учените любовта може да се сравни с обсесивно-компулсивно разстройство. По това, как човекът обича, може да се съди за състоянието на неговото психично здраве. В любовта се проявяват крайните черти на характера - и светлите, и патологичните.


Любовните чувства са най-болезнени за хората, склонни към меланхолични настроения, чувствителни и депресивни личности, както и за холерици, които изпадают в ярост при най-малки проблеми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Експертите от Световната здравна организация (СЗО) решиха, че хомосексуализма вече не е болест, и отписаха тази извратеност от регистъра на заболяванията

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Любовта била болест! Това е толкова смешно, че даже не си заслужава да бъде коментирано. Любовта е дар от Бога и за съжаление, не всеки е в състояние да я изпита. Щастлив е този, който има сърце и душа да я изпита. А що се отнася до сбърканите хомосексуалисти, тук вече нещата стоят по друг начин. Болест си е и още как, а тези сбърканяци, вместо да си посипят главите с пепел, седнали да ми правят шествия и демонстрации за това, че били дискриминирани. Болни хора...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог