Свързани новини

23.02.2009 09:52

Мамят турски мераклии с български булки

Видян 1357 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Измамници свличат големи суми пари от застаряващи мераклии от турски произход. Това е нова схема за измами по телефона с предплатени карти, за която предупредиха от полицията в Силистра, съобщава вестник "Новинар", цитиран от БГНЕС.


Бандитите зарибяват стари ергени сред турците в България, за които чрез обяви или от слухове са разбрали, че искат да си купят български булки. Обажданията се правят от граничните райони в Северна България, където се ловят и румънските оператори. Измамниците звънят на кандидат-жениха и му казват къде да преведе сумата за бъдещата си съпруга. Веднага след като изтеглят парите, измамниците изчезват яко дим. Схемата действа на същия принцип като изпробвания номер с обаждането за близък, който е убил дете в катастрофа, чрез който изгоряха много възрастни хора. От полицията обаче се оплакаха, че не могат да хванат злосторниците, защото излъганите женихи предпочитали да мълчат, вместо да свидетелстват, и не подавали жалби.


Измамниците са гастрольори от Шумен, които прихващат сигнала на румънските оператори в Силистра. Използват прима карти и това много ни затруднява при локализирането им, обяснили от МВР. Местната полиция в Силистра се оплака, че преди два месеца заловили престъпна група, която се занимавала с измами по телефона. Съдът обаче им определил наказание пробация. През лятото на миналата година пък турска агенция съобщи, че хитри нашенки с перфектен турски език завличат наивници от Турция с огромни суми. Българките завързвали запознанства в интернет, като разказвали сърцераздирателни истории и зовели за помощ. Момичетата пишели, че "са в затруднено положение", че са самотни или че ще ги омъжват насила за мъж, когото не обичат. След това молели увлечения турчин да им изпрати пари, за да отидат при него. След като получели парите обаче, жените спирали кореспонденцията и изчезвали. Сред ужилените имало не само ергени, но и семейни мъже.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със