Свързани новини

19.09.2013 11:49

„Моят зелен град” вдъхновява 19 града през 2013

Видян 1599 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шестото поредно издание на инициативата „Моят зелен град“ ще обедини жителите на 19 български града с идеята да се погрижат за природата и да направят своето населено място по-чисто и приятно за живеене. Кампанията се организира от системата на Coca-Cola в България, Българското дружество за защита на птиците и ЕКОПАК, с подкрепата на Министерството на околната среда и водите и Столичната община.


На 28 септември доброволците в инициативата ще обединят усилията си, за да допринесат за по-чиста природа в градска среда. Тази година в „Моят зелен град” имат възможност да се включат всички жители и гости на София, Банкя, Костинброд, Варна, Бургас, Стара Загора, Хасково, Шумен, Добрич, Силистра, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Плевен, Русе, Търговище, Велико Търново, Велинград и Габрово. Целта на инициативата е да приобщи все по-голям брой хора към опазването на природата и да покаже как с малка грижа всеки може да повлияе положително на околната среда. И тази година инициативата има образователен фокус. Под мотото „Бъди зелен не само за ден“ ще отворят врати откритите класни стаи на „Моят зелен град“, които ще предложат много нови дейности и изненади за участниците. На 28 септември те ще посрещнат не само най-малките еко любители, но и всички възрастни, които искат да научат интересни факти за околната среда. Класните стаи ще бъдат посветени на различни екологични теми, които ще дадат много практически съвети и зелени идеи на участниците.


Доброволците ще могат да се включат и в дейности по почистване и облагородяване на своя град и така да дадат добър пример на съгражданите си. Организаторите канят всички желаещи да се включат в инициативата в своя град, като на място в определения ден ще получат необходимите материали.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец