17.04.2009 14:58

Награждават посолството ни в Сърбия

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Посолството на България в Сърбия е удостоено с наградата „ЮТА - качество плюс” за 2008 г. в категорията “посолства”. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външите работи, предаде БГНЕС.


Наградата се присъжда от Националната асоциация на туристическите агенции на Сърбия (ЮТА) и бе връчена от председателя на Управителния съвет на асоциацията „Церович”. Отличието е признание за развитието на междудържавните отношения в областта на туризма.
Посланик Георги Димитров благодари за оказаната чест и подчерта, че българското посолство се стреми да улеснява връзките между гражданите на двете страни. Той изрази удовлетворение от факта, че според данните на ЮТА, България заема второ място като предпочитана дестинация за летуване на гражданите на Сърбия. Посланикът припомни, че страната ни е една от малкото страни-членки на ЕС, която издава безплатни визи за сръбските граждани. В краткото си изложение Георги Димитров информира присъстващите, че от издадените 73 000 визи за 2008 г. от Консулската ни служба в Белград - 50 000 са били за туризъм в България. От началото на 2009 г. до момента са издадени 8 100 визи, от които около 6 000 – туристически.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей