Свързани новини

30.01.2009 09:22

Най-големите родителски грешки се допускат от любов

Видян 1837 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специалистите, работещи в социалната сФера считат, родителите допускат най-големи грешки във възпитанието на децата си, заради любовта към тях.


Това стана ясно на дискусионен форум на тема «Семейство», с който приключи работата по проекта на Фондация «Артист» „Гражданско участие за решаване на проблемите на деца в риск, чрез въвеждане на практиката световно кафене, предаде кореспондентът на БГНЕС в Търговище. Като мото на обществения диалог този път модераторите бяха избрали „Всички сме отговорни за бъдещето на децата”. Участниците в дискусията дадоха своето мнение по въпроси, касаещи основните рискове, на които семейството излага децата. Обсъдени бяха и ползите за детето от живота с неговите родители.
Интерес предизвика отговорът на 9-годишния Мариян Свиленов. Той каза, че семейството му дава всичко. Малчуганът е възпитаник на Център „Спешен прием” към комплекса за социални услуги и е лишен от семейната топлина. Заключението на инспектор Мая Александрова, че най-големите родителски грешки се допускат от любов, бе одобрено от всички присъстващи. ”Според проучвания родителите отделят за децата си едва 13 минути на ден, които не са достатъчни за ефективна комуникация. В края на дискусията беше обобщено, че на базата на тези форуми ще бъде изготвена програма, съсредоточена върху дейностите за подпомагане на децата с противообществени прояви и тя ще бъде обсъдена на конференция в София.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Гениалните решения днес са ви в кърпа вързани

Гениалните решения днес са ви в кърпа вързани,само