01/05
27.06.2016 14:24

Най-странните оптични илюзии на природата

Видян 1905 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Photoshop е доказал ролята си в снимките с визуални илюзии, но майката природа сама ни предоставя умопомрачителни природни явления без нужда от корекции.  Някои от най-завладяващите снимки на Земята често оставят хората тотално объркани и подлагат на тест човешките разбирания за реалността.


1.  Снимка от небето показва "подводен вихър" в Индийския океан край бреговете на тропическия остров Мавриций. Това е една оптическа илюзия и се причинява от натрупване на пясък и тиня по протежението на крайбрежието.


2. Отвор в небето: Може да изглежда като работата на НЛО, но това необичайно образуване на облаците е напълно естествено и е известено като fallstreak дупка. Тези отвори се образуват, когато температурата на водата в облаците е под нулата, но все още не е замразена поради липсата на ледено ядро. Когато ледените кристали се образуват, това ще задейства ефекта на доминото, причинявайки изпаряването на водните капчици около кристалите: това оставя голяма, често кръгова дупка в облака.


3. На пръв поглед изглежда, че тези две момчета скачат в бездната, но те всъщност падат в кристално чистите води на извора Джейкъб в Тексас, който се простира надолу на малко повече от 9 метра.


4. Тези облаци може да изглеждат като шедьовър на импресионист, но истината е, че това са стратосферни облаци, които обикновено се появяват над Норвегия и други полярни региони, когато слънцето е точно под хоризонта.


5. Това изображение на платото Дедвлей в Намибия прилича повече на картина, благодарение на ярко червените дюни на фона на мъртви дървета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева