25.01.2023 23:01

Откриха подводен гараж за велосипеди в Амстердам (ВИДЕО)

Видян 2054 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Измъчван от намаляващото пространство за паркиране на стотици хиляди велосипеди, Амстердам откри първия от най-големите си комплекси за паркиране на велосипеди, изграден под водата в рамките на новаторски инженерен проект.


Съоръжението е изградено под Open Haven Front, приток на градската река IJ, и ще бъде последвано от друго до самата река IJ, което ще бъде открито през февруари.


Те ще имат общ капацитет за 11 000 велосипеда.


"Заедно съоръженията ще бъдат най-големите в града", заявиха от община Амстердам, като предният склад Open Haven ще може да поеме 7000 велосипеда, а обектът откъм IJ - около 4000.


Строителството започна през 2019 г. и включваше отводняване на част от Open Haven Front до централната гара в Амстердам.


Видеоклип с времеви интервал, публикуван от община Амстердам, показва как водата е изпомпана, структурата е построена и районът в крайна сметка е наводнен отново.


"Разполагаме с много знания и опит, когато става въпрос за вода", заяви пред АФП на церемонията по откриването заместник-министърът на инфраструктурата на Нидерландия Вивиан Хайнен.


Това хранилище "използва оптимално пространството, с което разполагаме в една малка страна", каза тя.


Според архитектурното бюро wUrck, проектирало ултрамодерните паркинги, които имат за цел да напомнят за океанската си среда, транспортни ленти отвеждат велосипедистите на 9 метра под нивото на земята.


"Велосипедистът влиза във въображаема стрида с груб екстериор от базалт и естествен камък и гладък, светъл интериор", се казва в изявлението на фирмата.


"Сега ще бъдете сигурни, че можете веднага да паркирате велосипеда си, когато дойдете на гарата в Амстердам", заяви съветничката по транспорта в града Мелани ван дер Хорст.


В Амстердам има приблизително 900 000 велосипеда, които извършват около 625 000 пътувания дневно, според плана на града за 2021 г. за веломониторинг - и намирането на подходящ паркинг отдавна е главоболие.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Ще държите и ще търсите личното уединение

Ще държите и ще търсите личното уединение. Днес ще сте