28.11.2008 11:42

Поголовна сеч по брега на река Дървенишка

Видян 2424 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отново поголовна сеч бе организирана в София. Този път повалените дървета се намират в участъка от кръговото на 4-ти километър до новия строеж на метрото при „Мусагеница“. Става дума за брези и други дървесни видове от двете страни на река Дървенишка, които по думите на граждани, станали жертва на вандалската сеч.


Репортери на 19` потърсиха мнението на компетентните органи в район „Младост“.  Сергей Дойчев от сектор „Чистота и екология“ прехвърли топката към район „Студентски“, като каза, че оттам били отговорни за деянието.


Идентична беше реакцията на Силвия Лечева от дирекция „Инженерна инфраструктура, благоустройство и екология“ в районното кметство, която от своя страна, ни отпрати за информация към колегите си в „Младост“. Според нейните думи дърветата не били сечени по разпореждане на Студенстката община. Служителката обаче каза, че два пъти лично е ходила на място, за да разбере какво и защо се случва. Но е намирала единствено заключени фургони на работниците от метрото. Тя обясни още, че от общината са извършвали регламентирана сеч преди две седмици. Разбрахме също, че реката е гранична територия между двете столични общини, всяка от които владее по един от бреговете й. Въпреки това и от двете кметства не казаха знаят ли нещо за сечта и ще реагират ли, ако дърветата се секат без разрешение. От дирекция „Зелена система“ не се наеха да кажат дали сечта е одобрена от тях. 19` вече писа за нерегламентирана такава в „Овча купел“. Живеещите край СУ пък са бесни заради посечените наскоро кестени в района.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.