24.02.2009 13:53

Съкращават 160 общински чиновници във Варна

Видян 1551 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 160 души от общинската администрация и петте районни кметства във Варна ще бъдат съкратени, предаде кореспондентът на БГНЕС. Това предвижда антикризисната програма на общината, която цели да свие разходите на администрацията по информацич на БГНЕС.


Освен съкращения, се предвижда и съвместяване на определени длъжности, като по този начин част от щата ще мине на четиричасов работен ден. Това ще спести разходи в размер на 2 милиона лева, съобщи на редовния си брифинг днес кметът на града Кирил Йорданов. Антикризисната програма ще засегне и всички второстепенни разпоредители с общински средства и общинските предприятия. При прилагането на същите мерки и при тях е предвидено да се спестят още 2,5 милиона лева.
Въвеждат се и нови лимити на служебните телефони на администрацията. Те ще бъдат с 25% по-ниски в сравнение със сегашните. По нивите правила, месечната сметка за телефона на всеки от шестте заместник -кмета не трябва да надвишава 250 лева. Директорите на дирекции, които са 21 на брой, ще имат право да говорят срещу сумата от 150 лева, а началниците на отдели, които са 45 души - срещу 80 лева. Телефонните сметки на техническите сътрудници не трябва да превишават 30 лева. След като се достигне лимита, телефоните ще бъдат автоматично изключвани, каза Йорданов. Неговата собствена сметка на телефон през последните два месеца е била съответно – 275 и 280 лева. Икономии ще бъдат въведени и в месечния пробег на служебните автомобили. Той ще бъде намален с 1/3. Спират се всички ремонти на сградата, няма да се закупуват и нови мебели. Командировъчните разходи също ще бъдат сведени до минимум. Общината вече няма да заплаща и извънреден труд на своите служители. Изключение от правят единствено чиновниците в дирекцията по обществен ред и сигурност, които извършват денонощни проверки и допълнителното възнаграждение им се полага по Кодекса на труда. Въпреки наложените съкращения, качеството на обслужване в общината няма да бъде намалено, обещава кметът Йорданов. Той посочи, че нововъденията, които направи общината при обслужването на клиентите, ще компенсира липсата на служители. Мерки ще бъдат приложени и по повишаване на събираемостта на местните приходи. Продължава и практиката на общината да си търси вземанията по съдебен ред.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак