01/02
09.12.2008 17:53

Шведско съвършенство

Видян 1553 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ожесточената конкуренция ражда съвършенство! Това пазарно явление се наблюдава в пълна степен през последните години в сектора на автомобилостроенето. Съревнованието за печелене на клиенти не остави никакво право на избор на производителите, които щат не щат трябва да отдават необходимата енергия и средства при изработката на колите. Заради битката компаниите разкриха стотици хиляди нови работни места, започнаха да бълват новите поколения на своите модели през 2-3 години. В крайна сметка купувачът разполага с неизчерпаема гама от предложения и понеже силите са съвсем изравнени на която и марка да се спре едва ли ще съжалява за избора си. Качествените материали, комфорта, функционалността при шофиране и сигурността на пътя са неизменна част от конструирането на всеки модел през последните 6-7 години, бил той представител дори на най-ниския клас. Когато обаче съвършенството има корени от десетилетия, гаранцията за добрия избор е 100-процентова. Едва ли най-подходящият пример за това би могъл да е различен от шведския. Двата скандинавски гиганта Волво и СААБ са ветерани в изпипването до последния детайл на всеки един от своите модели. Именно шведите поставиха първи система за сигурност от 8 въздушни възглавници, включително странични при по-компактните класове. Никак не е случаен и фактът, че при съпоставяне на техническите данни на автомобилите в клас „Престиж“, авторитетните издания обикновено поставят като четвърта марка, освен Мерцедес, БМВ и Ауди, именно Волво. Освен съвършенство, шведската марка предлага и пълно покритие на класовата гама. Всеизвестен е фактът, че камионите на концерна са печелили нееднократно приза за добри тежкотоварни автомобили за Стария континент. Джипът XC90 разполага с екстри, които не предлагат дори някои от най-луксозните лимузини. Помислено е доста и за децата. Специалната система за закрепване на детски седалки Sofix гарантира защита на здравето им. Возилото е оборудвано дори с предпазители за краката на хлапетата. За да се забавляват към оборудването е включена и масичка. Системата срещу боксуване DSC гарантира стабилност при хлъзгав пътя, сравнявайки въртенето на колелата и при необходимост променяйки мощността, подавана към тях по електронен път. Луксозният джип се предлага с 3 двигателя, генериращи от 185 до 315 к. с. Естествено никак не е евтин, но специалистите смятат, че си заслужава цената от 85 000 лв. Комфортът на Волво е гарантиран и при седаните S40, S60 и S80, който се продава срещу 62 400 лв. Комбито V50, по-малките вседеходи XC60 и XC70, както и кабриото C70 също не правят изключение. Дори компактното C30 може да се похвали с глезотии като електронен климатик, подвижен стъклен покрив, предна и задна помощна видеокамера за паркиране, информационна система за „сляпата“ зона. И типично по шведски качеството на всеки детайл от колата е гарантирано.


СААБ разби представите за дизайн


Шведският производител на луксозни возила СААБ разби представите на специалистите за дизайн. Всичките модели на компанията са характерни с агресивния си спортен вид. При концепцията на 9-x Air компанията изненада обаче дори най-дръзките дизайнери. Моделът предифинира вида на кабриолета, използвайки разликата между твърдия и мекия сгъваеми покриви.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

100 000 тона дрехи и текстил се изхвърлят годишно в България

100 000 тона дрехи и текстил се изхвърлят годишно в България

Всяка година в ЕС се изхвърлят 5 млн. тона ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес най-важни за вас ще са резултатите


Днес основните ви притенснеия ще са - дали ще справите