03.10.2008 11:27

Собствеността на парното разделя кмета и съветниците

Видян 2310 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможно е Столичната община да вземе „Топлофикация” и да влее в дружеството пари, така че софиянци да изкарат зимата, закани се вчера кметът Бойко Борисов. Това обаче ще стане само при положение, че е обвързано с огласяване на договора за газта, уточни той.


Преди време градоначалникът пак каза това в отговор на офертата от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров общината да вземе дела на държавата в дружеството и да го субсидира от общинския бюджет. След контрапредложението на Борисов министърът каза, че и е национализация е възможна. Кметът пък каза, че не вижда какъв е проблема да дадат договора за газта с Русия. Той смята, че не би трябвало документът да да е в секретното деловодство в парламента и даде за пример общината, чиито договори били достъпни в интернет пространството. „Договорът за газта би трябвало да може да го прочете и изпълнителният директор на „Топлофикация София”, каза още Борисов.


Вили Лилков от ДСБ обясни за 19`, че според общинските съветници „Топлофикация София“ трябва да се управлява от държавата, да намалее дългът на общината и да се върви към изкупуване на общинската част. Тъмносиният съветник е категоричен, че общината няма да може да управлява дружеството, за оздравяването на което ще са нужни огромни суми.


Междувременно стана ясно, че юридическият отдел на „Топлофикация София” е успял досега да внесе в съда към 1 900 иска срещу длъжници на дружеството. Шефът на столичното парно Петко Милевски каза вчера, че дружеството в момента пуска обществена поръчка за печатане на сметките към потребителите на друга бланка, тъй като настоящата се печата от собствени машини на дружеството, които нямали възможност да отделят различните шрифтове на текста.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв