Свързани новини

14.05.2009 17:53

Цената на рибата пада ударно

Видян 3836 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голямо е и предлагането на риба на борсата до Кооперативния пазар във Варна. Всички щандове са буквално залети от различни деликатесни видове. Увеличеното предлагане веднага се е отразило и на цените, повечето от които вече са започнали ударно да падат. Сафридът е на цена между 5 и 6 лева, дребният карагьоз върви по 4 лв., зарганът е по 7 лв., а само преди месец се харчеше за по 15 лв., съобщи „Фокус“ Калканът може да се купи за 15 лв. на килограм, а цената на трицоната е между 1 и 2 лева. Има и много миди, чиято цена е 2,50 лв. Необичайно богат е уловът на рибарите във варненската акватория на Черно море тази година. Рибарите обясняват слуката с топлото време.


Добра риба на ниска цена може да се намери и в София. Порция пържена цаца по многобройните капанчета в столицата се намира за 1,50-2,00 лв. Килограм от нея излиза между 15 и 20 лв. Доста е паднала и цената на печената скумрия, която се намира за 12,50 лв. Ако сте любители на сьомгата ще имате възможност да си я купите в ценовия интервал 16-26 лв.


В рибата се съдържат незаменимите мастни киселини - Омегa-3 и Омега-6, които възпрепятстват натрупването на лош холестерол. С най-високо съдържание на Омега-3 са: скумрията, сьомгата, херингата, леферът, риба-меч и розовата пъстърва.


Сьомгата е най-богата на протеини. Само 120 -150 г сьомга осигурява нужната дневна доза протеини за човека. Храненето със сьомга подпомага ускоряването на метаболизма. Рибата, печена на скара, е най-диетична. За скара са най-подходящи по-тлъстите риби: скумрия, сьомга и риба тон. Толстолобът е тлъста риба и филе на скара от нея е полезно за всеки спортист.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес най-важни за вас ще са резултатите


Днес основните ви притенснеия ще са - дали ще справите