Свързани новини

01.08.2019 11:18

Ванга не призна никого от родните феномени

Видян 3399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Ванга не е лесен характер. В отношенията си с другите хора често е рязка, а понякога става направо непоносима. Никой не е имал време да я възпитава и езикът й е не само суров, но понякога и каруцарски. Особено, когато си е срабнала по малко, както обичала. Петричката врачка приживе не признава нито един от другите български екстрасенси за свой колега или наследник, въпреки всички претенции на различни ясновидки и гадатели.
Бившият депутат и лидер на Евророма Цветелин Кънчев разказа много любопитен сюжет от отношенията на Ванга с неговата баба – стара циганска врачка. Тя е била една от малкото “колеги”, които Ванга донякъде приемала за феномени: “Баба ми и Ванга бяха доста близки, именно поради тази причина аз съм най-големият дарител на църквата в Рупите. 1993 година дарих милион и половина за строежа на църквата. С тях двете беше голямо шоу, когато се събираха или когато си говореха по телефона. Звъни Ванга, вдига баба ми и Ванга казва: „’Що правиш, ма, вещицо?!“. А баба ми от там и отговаря: „Гледачко, пак ли правиш това, което всеки може да го прави?!“ Мен ме арестуваха на 1 декември 2009 година, а същата вечер Наглите са ме чакали пред апартамента ми, аз съм щял да бъда последната им жертва. Не е изключено предотвратяването на това отвличане да е било благодарение на нейната дарба. Баба ми казваше, че всеки може да предсказва бъдещето, въпросът е да го регулира, това е трудното”.
Това е истинско изключение като се знае колко ревнива е Ванга към славата на други гадатели и още повече – към обявяването на нечии способности за екстрасенски, сиреч свръхестествени.
Най-коментирани са връзките й с другата легендарна гасдателка и лечителка на България Вера Кочовска. Не е тайна, че племенницата на Ванга дори някъде бе нарекла плевенчанката “шмекерка”. При това, въпреки научно доказаната както в Русия, така и в Япония дарба на Вера Кочовска. Красимира Стоянова твърди, че леля й е приела в дома си в Петрич колегата си само веднъж, през 1993 г.
Ако се нададе ухо на клюката пък може да се стигне още по-далеч. Според някои Вера била прогонена от Ванга, когато отишла да й засвидетелства почит край нейното смъртно легло през 1996 г.
Дъщерята на Кочовска обаче неотдавна лансира пред седмичника “Супер 19” съвсем различна версия. Тя твърди следното: “Двете много се обичаха. Ванга имаше майка ми за своя дъщеря, а тя от своя страна я приемаше за духовна родителка”.
Оказва се, че по думите на наследницата на Кочовска не отговаря на истината и версията, че майка й само веднъж е ходила при Ванга: “Имаше един период, когато ходехме всеки ден при Ванга. В други случаи двете си говореха по телефона и се разбираха кога точно да отидем. Ако беше станало така и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни