Свързани новини

02.03.2009 12:35

Всяко трето семейство има проблем с децата

Видян 1930 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Частни детективи стават бавачки. Богати родители дават по 15 евро на час на ченгета, за да следят децата им за наркотици, алкохол и опасни компании според БГНЕС.


Това съобщава пред вестник "Стандарт" Димитър Куцаров, ръководител на агенция "Бодигард файер-К". След зачестилите бягства и отвличания на тийнейджъри поръчките скочиха двойно, обясняват и колегите му. В по-заплетените случаи частните детективи правят отстъпки, когато пазят деца. Ако семейството е затруднено финансово, дори не взимаме пари, уточнява Куцаров. Всяко четвърто семейство у нас има проблеми с наследника си. Едва 10 на сто от малчуганите общуват нормално с родителите си, твърди детективът. 15 евро на час е стандартната тарифа за проследяване на неверни съпрузи или издирване на кола. "Във всяко трето или четвърто семейство у нас вече има проблемно дете. Не става дума просто за агресивни, а за деца, които бягат от къщи, дрогират се, тровят се с алкохол, стават лесна жертва на сексуално насилие и отвличания. Не повече от 10% от децата днес имат нормален контакт с родителите си. Останалите живеят хаотично, без контрол в условия на стрес и самозащита. Държавата отдавна абдикира от проблема, а родителите са улисани да свързват двата края на семейния бюджет. Скоро ще усетим ужасяващия ефект от това, че през последните години не "презаредихме" поколение, способно да бъде гръбнак на държавата", казва още Кучаров.
Той казва, че "всеки случай е различен, изисква специфичен подход". "Най-тежки са тези, в които издирваме и връщаме от чужбина отвлечени или избягали деца от чужбина. Не мога да забравя случая преди години, когато върнахме от Гърция две момичета, на 16 и 17 г. Бяха от Перник, а ги засякохме в малко селище край Солун. Денем - заключени в мазе, а нощем - в местен бардак. Едното момиче беше с двойно гражданство и се наложи да търсим съдействието и на чужд посланик в България. Докато организирахме "извличането" им в страната, трябваше да да осигурим и документите им - те нямаха дори лични карти. Сблъскахме се и с прословутата гръцка бюрокрация. В крайна сметка преведохме момичетата пеша през границата, като на Кулата ги чакаха наши екипи", казва още Куцаров.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Задържаха жена, нападнала и намушкала мъж в София

Задържаха жена, нападнала и намушкала мъж в София

Криминалистите от Трето РУ разкриха и ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични комуникатори

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични