Свързани новини

14.04.2009 09:23

Започва изваждането на 7 тона потънало злато

Видян 1775 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес трябва да започне операцията по изваждането на 9.4 тона злато и сребро от "Полар Мист", които са потънали на 16 януари в Магелановия пролив, съобщиха от бреговата охрана, цитира БГНЕС.


Ценният товар бил превозван в преоборудван за транспортиране на ценна руда риболовен кораб "Полар Мист". Корабът тръгнал от аржентинско пристанище към Пунта Аренас в Чили и след това за Сантяго, но в Магелановия пролив бил застигнат от силна буря. Седемте членове на екипажа на бедстващия кораб били спасени от хеликоптер на аржентинската брегова охрана. Според сведения на вестник " Los Tiempos" в района на аварията се намирал чилийския кораб "Бигъл", който се опитал да изтегли на буксир "Полар Мист", но на 40 км. от брега, корабът внезапно потънал. Норвежкият кораб "Сканди Патагония" се намира в Пунта Куила, аржентинската провинция Санта Крус и тръгва в 01.30ч. местно време във вторник за операцията по изваждането. Британската застрахователна компания "Лойд" е ангажирала за операцията холандската фирма "Мамоет", която извади руската ядрена подводница "Курск" от дълбините на Баренцово море през август 2000г. "Сканди Патагония" трябва да извади товара, чиято стойност се изчислява на 17.6 млн. долара, за пет до десет дни. Минната компания "Серо Вангуардия" е собственик на 7 тона, а "Минера Тритон" притежава останалите 2.4 тона. Двете компании се намират в аржентинската провинция Вера Крус в Патагония. Аржентина е на 15-то място в света по добив на злато и трябва да е сред 10-те най-големи през 2011г.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец