21.07.2023 15:40

Астън Вила се съгласи на сделка от 51,9 милиона лири за Муса Диаби

Видян 5043 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Астън Вила е готова да счупи трансферния си рекорд, след като договори сделка на стойност до 60 милиона евро (51,9 милиона британски лири) за Муса Диаби от Байер Леверкузен. Крилото беше приоритетно попълнение за Унай Емери и представлява друго изявление за намерение, докато Вила продължава да се засилва.

Интересът на Вила към Диаби е преди пристигането на Емери миналия ноември, но френският национал беше в младежката група на Пари Сен Жермен, докато Емери ръководеше клуба от Лига 1. Смята се, че Диаби е класифициран като атакуваща цел №1 на Емери това лято.

24-годишният футболист, който е следен от елитни клубове в Европа, е на път да стане третото привличащо вниманието попълнение на Вила за лятото, след пристигането на централния защитник на Испания Пау Торес и халфа на Белгия Юри Тилеманс, последният със свободен трансфер.

Вила се съгласи да плати 50 милиона евро плюс около 10 милиона евро добавки за Диаби. Вила също запазва силен интерес към крилото на Рен Жереми Доку и има желание да добави нападател и краен защитник.

Диаби също беше обект на оферта от клуба от саудитската професионална лига Ал-Наср, към който Кристиано Роналдо се присъедини миналата година. Предполага се, че Диаби преди е бил скептичен относно присъединяването си към Вила – те го проследиха преди две години след продажбата на Джак Грийлиш за £100 милиона – но предстои да подпише петгодишен договор.

Ал-Наср насочи вниманието си към подписването на нападателя на Байерн Мюнхен Садио Мане, който не успя да се установи в Германия, след като напусна Ливърпул миналата година.

Вила са решени да се подсилят още повече, докато се подготвят да играят в Европа за първи път от 2010 г. Те позволиха на Марвелъс Накамба да се присъедини към повишения Лутън в четвъртък, докато Кейнан Дейвис и Кортни Хаус също са свободни да напуснат.



Източник: The Guardian



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева