Г.Георгиев, ГЕРБ

Свързани новини

18.06.2024 19:36

Ще работим за всички граждани: Г. Георгиев, ГЕРБ

Видян 694 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди четири години и половина положих за първи път клетва като общински съветник - да защитавам гражданите на София и във всичките си действия да се ръководя от техните интереси като работя за тяхното благоденствие. Това беше първата ми клетва за обществена работа. Приех я сериозно. И не я наруших нито веднъж. Така ще е и занапред.

Започнах като общински съветник от гражданската квота - не бях партиен член. После бях избран да ръководя бюджетната комисия през двете най-тежки години на изпитания заради КОВИД, огромните допълнителни разходи и драстично намалелите приходи, особено в градския транспорт. Преминахме с общи усилия през бурята.

 Избран бях за председател на общинския съвет през септември 2021 година и работих отдадено, за да оправдая очакванията на гражданите. За да мога да ги гледам в очите с чувство за изпълнен дълг.

 Преодоляхме стотици препятствия пред града заедно с г-жа Фандъкова, екипа ѝ и колегите ми от ГЕРБ-СДС. С помощта и на съветници от други политически групи по отделни теми. Увеличихме с над 60% броя на решенията на общинския съвет само за две години – през този период събрахме подкрепа за общо 2225 решения, което е рекорд.

Гордеем се с постигнатото, съжаляваме за някои грешки – предимно от предоверяване и бързане. Благодарен съм за безценните уроци от хилядите граждани, с които съм се срещнал и на които съм се опитвал да помогна – не като някакъв жест, претендиращ да бъде оценен, а с ясното съзнание, че това ми е работата и дълбокото убеждение, че хората заслужават именно такова отношение.

 През последните месеци управлението на Столична община и дейността на съвета се свеждат основно до оправдания от новите управляващи, поредица от скандали от некомпетентност и незнание, нежелание за учене и съвместна работа… и замеряне с камъни и кал. Но градежът не става с кал. Стопаните на града трябва да го обичат и да милеят за него, да не жалят усилия и да надмогват себе си, търсейки нужната им подкрепа от опонентите си. Поне така опитвахме да постъпваме ние.

 Грешили ли сме – да. Но кое е повече – всичко направено, което остава или просто изговореното? Не се срамувам от нито едно наше действие, благодарен съм за подкрепата на всички партии и политици, с които сме работили, на служители в общината и в общинските дружества.

 От утре поемам нова отговорност и ще положа нова клетва: “Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа.“

Изминатият път ми дава основание да вярвам, че няма да я наруша. Заедно с народните представители от групата на ГЕРБ-СДС в парламента няма да погазим дълга и честта си и ще работим в името на всички български граждани, защото го заслужават, пише новоизбраният депутат Георги Георгиев.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични комуникатори

Днес ще имате възможност да се проявите като отлични