Москва привиква посланика на САЩ заради смъртта на цивилни при нападението в Севастопол

Свързани новини

24.06.2024 16:19

Москва привиква посланика на САЩ заради смъртта на цивилни при нападението в Севастопол

Видян 900 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руското външно министерство привика посланика на САЩ в Москва, след като Украйна използва доставени от САЩ ракети ATACMS при нападение на Кримския полуостров, което доведе до многобройни жертви сред цивилното население, твърди министерството.

В изявление от понеделник то съобщи, че на посланик Лин Трейси е бил връчен демарш във връзка с това, което нарече "ново кърваво престъпление на киевския режим, покровителстван и въоръжен от Вашингтон", визирайки украинския обстрел на Севастопол предишния ден.

Според руското министерство на отбраната украинското нападение е станало около обяд местно време в неделя, като в него са участвали пет ракети АТАСМS, въоръжени с касетъчни боеприпаси, които са забранени в повече от 100 държави. Официалните лица заявиха, че четири ракети са били унищожени във въздуха, а петата е била повредена от противовъздушната отбрана, отклонила се е от курса и се е взривила над Севастопол. Местните власти твърдят, че при удара са загинали четирима души, включително две деца, и са ранени над 150 души.


Нямаше незабавен коментар от страна на американски или украински официални лица. Асошиейтед прес не можа да провери независимо твърденията на Русия за използваните ракети.

Служители на министерството подчертаха пред посланика, че САЩ "водят хибридна война срещу Русия" и че Вашингтон е станал участник в конфликта в Украйна, като е снабдявал Киев с модерни оръжия, включително ракети ATACMS с касетъчни боеприпаси. Министерството също така отбеляза, че американски военни специалисти са участвали активно в разработването на летателната задача за АТАСМС, което означава, че те "носят същата отговорност за това злодеяние, както и киевският режим".

На Трейси беше съобщено, че САЩ "насърчават пронацистките украински власти да продължат военните действия до "последния украинец", като одобряват удари дълбоко в руската територия; действия на Вашингтон, които "няма да останат ненаказани", предупреди Москва.


Посолството на САЩ в Москва все още не е направило коментар. На въпрос за мнението му относно смъртоносния украински удар, Пентагонът отговори, че "видяхме докладите и нямаме какво да кажем".

Коментирайки потенциалните ответни действия в понеделник, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков припомни онова, което определи като "много важно" изявление на руския президент Владимир Путин, в което той заяви, че Москва може да изпрати своите оръжия с далечен обсег на действие в региони, където те да бъдат използвани за нападения срещу държави, които предоставят на Украйна военна подкрепа.


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Отлично време за изграждане на стратегически съюзи

Отлично време за изграждане на стратегически съюзи