23.08.2024 11:40

Догансарай: Лукс и кич за 100M, а откъде пари?(НЕВИЖДАНИ КАДРИ)

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Луксът на непристъпното: Резиденцията на Ахмед Доган" - под това заглавие Фронт срещу корупцията разкрива невиждани снимки от летния сарай на Ахмед Доган в стил Турски сериал тип Богатите също плачат. На кадри от срещата му с активисти тази седмица, която не успя да представи за заседание на бюрото на партията, се видя кичозната механа на открай време известния с подвизите си почетен председател. Но цялостната картина е много по-впечатляваща. Комплексът със сградата, яхтеното пристанище и яхтите струва такива пари, та е странно дали НАП още не се е заинтригувала откъде са дошли, понеже стойността е по-голяма и от 30 млн.лв. от заема от държавната ББР, даден на Румен Гайтански - Вълка, заради който същият е разследван?




Ето и разказа на единствените простосмъртни, промъкнали се в летния Догансарай:


"Ахмед Доган, политикът, който някога бе лицето на Движението за права и свободи (ДПС), днес живее живот, достъпен само за най-богатите на този свят. Резиденцията на Доган, често наричана "Сараят", е ярък пример за излишък и разкош, който контрастира рязко с трудностите, пред които са изправени обикновените хора в България.


ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ ТУК!


Цената на Разкоша: Сграда на Стойност Над 100 Милиона Евро


Замъкът на Доган, разположен на брега на Черно море, е архитектурен шедьовър, който съчетава старинна величественост и съвременни удобства. Цената на самата сграда, според експерти, се изчислява на над 100 милиона евро, без да се включват вътрешните подобрения, произведенията на изкуството и уникалният декор, които само добавят към невероятната стойност на имота.


Частно Пристанище за Яхти и Флотилия от Луксозни Яхти



Като че ли сградата сама по себе си не е достатъчна, Сараят е оборудван с частно пристанище за яхти, лукс, за който малцина могат дори да мечтаят. В това ексклузивно пристанище са закотвени повече от шест яхти, всяка от които струва над 15 милиона евро. Тези яхти не са просто плавателни съдове — те са плаващи дворци, оборудвани с най-съвременни луксозни удобства, които гарантират, че Доган може да се наслаждава на същото ниво на комфорт както на вода, така и на суша.


Сигурност, Подходяща за Крал


Сигурността около Сарая е извънредна. Високи стени обграждат имота, оборудвани с най-съвременни камери за наблюдение, които следят всеки квадратен метър от периметъра. Тези камери, заедно с елитен екип от частни охранители, гарантират, че никой не може да се доближи до Сарая без разрешението на Доган. Разходите за поддържане на такова високо ниво  са астрономически, възлизащи на милиони евро годишно.


Луксозни Мебели на Непредставими Цени



Вътре в Сарая разкошът продължава. Мебелите в резиденцията се смятат за най-висококачествени, внесени от най-ексклузивните дизайнери в света. Всеки детайл е направен по поръчка, като някои артикули струват десетки хиляди евро. Общата стойност на мебелировката в Сарая се оценява на милиони, сума, която би могла да облекчи бедността на много българи. Но тези разкошни мебели остават скрити от очите на обществеността, наслаждавани само от Доган и неговото тясно обкръжение.


Скрити Разходи: Сигурност и Поддръжка


Продължаващите разходи за поддържане на Сарая са още един слой от разкоша. Само охранителният екип, състоящ се от високо обучени професионалисти, вероятно струва няколко милиона евро годишно. Тези охранители не са просто обикновени служители на сигурността; те са част от частна армия, оборудвана с най-новите технологии и оръжия, гарантирайки, че Сараят остава една от най-защитените резиденции в страната. Поддръжката на яхтите, пристанището и самия имот също възлиза на милиони годишно. Това са средства, които биха могли да бъдат насочени към подобряване на обществени услуги като здравеопазване, образование или инфраструктура, но вместо това те се използват за поддържане на разкошния начин на живот на един човек.


Посланието на Лукса


Сараят не е просто дом- той е символ на всичко, което е погрешно в политическата система на България. Това е напомняне, че докато мнозинството от населението се бори, малцина живеят в недосегаем лукс".



Радостина Тонева



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Българските полицаи във Франция

Френски министър хвали бг МВР

"Горд съм от оценката на министър Жералд ...

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 25 август 21:00ч.

В тайна служба на Нейно величество

Режисьор: Питър Хънт
В ролите: Джордж Лейзънби, Даяна Риг, Тели Савалас

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.