30.09.2024 09:24

Ако Тръмп НЕ бъде избран, това ще бъдат последните избори: Мъск

Видян 790 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Демократическата партия може да превърне САЩ във фактическа еднопартийна държава, ако успее да увеличи електората си в колебаещите се щати, като предоставя все повече гражданство на незаконните имигранти, твърди технологичният магнат Илон Мъск.

Това се случва в момент, когато до президентските избори остава малко повече от месец, а реториката и от двете страни става все по-ожесточена. Кандидатът на Демократическата партия и настоящ вицепрезидент Камала Харис неведнъж е наричала републиканския си съперник, бившия президент Доналд Тръмп, заплаха за демокрацията.

Мъск, който подкрепи Тръмп през юли, твърди, че обратното е вярно, в публикация в X в събота.

„Много малко американци осъзнават, че ако Тръмп НЕ бъде избран, това ще бъдат последните избори. Далеч от това да бъде заплаха за демокрацията, той е единственият начин да я спасим!“, заяви той.


 „Нека да обясня: ако дори 1 от 20 нелегални имигранти стане гражданин на година - нещо, което демократите ускоряват възможно най-бързо - това ще означава около 2 милиона нови законни гласоподаватели за четири години“, казва Мъск в отговор на публикация, в която се твърди, че 9 милиона нелегални имигранти имат право на гражданство при сегашната администрация на САЩ.

„Нещо повече, администрацията на Байдън/Харис вкарва „търсещите убежище“, които получават гражданство по бързата процедура, директно в колебаещи се щати като Пенсилвания, Охайо, Уисконсин и Аризона. Това е сигурен начин да се спечелят всички избори“, добави той.

Тъй като колебаещите се щати често решават изборите в САЩ с разлика от по-малко от 20 000 гласа, Мъск заяви, че ако демократите успеят да използват имиграцията, за да увеличат електората си, повече няма да има колебаещи се щати. След това единствените избори ще бъдат първичните избори на демократите, подобно на случилото се в Калифорния в края на 80-те години на миналия век, каза той.

„Тогава Америка ще се превърне в еднопартийна държава и с демокрацията ще е свършено“, каза Мъск.


   Навсякъде в Америка ще бъде като кошмара в центъра на Сан Франциско.

През юли Мъск обяви, че ще затвори офисите на X в Сан Франциско, като заяви, че му е „писнало да избягва банди от агресивни наркомани само за да влезе и излезе от сградата“. Преместването на X в Тексас съвпадна с множество напускания на високопоставени бизнесмени на фона на добре документираната епидемия от бездомност, наркотици и престъпност в града.


Незаконната имиграция и ситуацията по границата се превърнаха в основни спорни точки между демократите и републиканците през този изборен цикъл. Тръмп разкритикува опонентите си от Демократическата партия по въпросите на имиграцията, като осъди възстановяването от президента Джо Байдън на политиката „хвани и пусни“ от времето на Обама, която според него позволява осъдени престъпници сред нелегалните имигранти да бъдат пускани в САЩ.


Пламен Валентинов


 Снимка: AC NewsPhoto / Alamy


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Не сте в много добра кондиция

Не сте в много добра кондиция,но пък ще ви се отдаде да