09.10.2024 14:10

Лъжа е заем от арестувания депутат Джиджи за бизнесмена, от когото 10 г. взема пари за купуване на коли и гласове

Видян 851 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лъжа се оказа твърдението на екссекретарката на Доган и де юре съпруга на депутата Джейхан Ибрямов – Джиджи, че белязаните пари, които е взел от бизнесмена Мирослав Тодоров били от заем, който той му връщал. Тя, освен това уличава мъжа си в 2 закононарушения. Едното е фалшива имотна декларация, тъй като в нея семейството е на минус – заемите му са 47 000 лв. повече от спестяванията, а също така подобен заем не е описан в нея, а е задължително. Второто  закононарушение е разплащане на повече от 10 000 лв. в брой – това по закон се прави само и единствено по банков път.

Историята, която в четвъртък се гледа в Софийския апелативен съд, обаче е много по-заплетена, дълготрайна и интересна. Оказва се, че вече 10 години бизнесменът е предоставял 10 пъти пари срещу услуги на Гучи Джиджи. Подкупите до момента са донесли на бизнесмена с посредничеството на депутата важни лицензи от министерствата на земеделието и здравеопазването и важни поръчки.

Първата сума била 50 000 лв. от поискани 100 000 лв. за изборите през 2014 г., отишли за купуване на гласове. Дал му и 54 000 лв., които да добави към събраните от него 48 000, за да си купи лимузина Ауди А8, с която често е забелязван пред парламента да го чака със запален двигател от перасонален частен шофьор пред парламента. Автомобилът също не е деклариран пред КПКОНПИ, водел се е на фирмата Синдра фарм. Той го продева преди 2 години и с парите купува високопроходим Ленд Роувър, който през август беше конфискуван, тъй като принадлежеше на фирмата Луп-91 в акция на ГДБОП срещу организирана престъпна група.

Съпругата на Джиджи излъга и за джипа, че му бил даден за тест-драйв (2-годишен, вместо нормалният неколкочасов или неколкодневен, какъвто се предоставя в представителството на марката).

Сумите, които Гучи Джиджи е получавал били в размер от 20 000 до 54 000 лв. до момента. Така стигаме до екшъна от последните дни.

В разговор на 25 септември, който е записан със СРС, тъй като самият бизнесмен е клиент на органите, проведен пред централата на ДПС, Джиджи разказва как „шефът” му, т.е. Доган,  търси „5-7 милиона за купуване на гласове, а има 10 000 лв. в касата”, оповести Соня Колтуклиева в навечерието на утрешното гледане на делото в Софийския апелативен съд. От бизнесмена са поискани 400 000 лв., от които той приема да даде половината на два транша.

На 26 септември в следващ разговор са му обещани „държавни поръчки по неотложност” с 30% аванс и 10% за „посредниците”.

На 2 октомври Джиджи, който е член на Комисията по отбрана в 6 поредни парламента, макар да няма никаква квалификация в сектора, освен явната – осигуряване на поръчки, уточнява, че става дума за 70 милиона лева за самолетно хале и 20 милиона лева за изкопни работи в любимото на Доган Пристанище Варна – един от неговите проекти с руско участие.

Същата вечер той „изчезва” по думите на хората от групата му, а всъщност е арестуван с белязани пари на паркинга на хипермаркет, недалеч от центъра на София при тъпчене на парите от джобовете си в пликче, подадено от приятеля му – бизнесмен.

Сега вече е ясно защо както Джиджи, така и адвокатите му, които с ушите си са чули и са видели наличните по делото СРС-та: аудио и видео, мълчат и не протестират пред медиите, пише Колтуклиева в ПИК.

Докато съпругата, която не е актуалната в реалния живот на депутата, както знаят от години всички в групата на Доган и в ДПС, се опитва да помпа имидж за ексшефа си. В своята логорея тя изпусна нещо важно – при обиска след ареста й е конфискувано тефтерчето със сметките на Сокола.

При това пренебрежение към банковите разплащания, видно от практиката в групата му с примера на Джиджи, какви ли тайни крие то?

Очертава се май цял сериал.


Радостина Тонева


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 13 октомври 21:00ч.

Вън от пещта 2013 г. ‧ Трилър/Екшън ‧ 1 ч 56 мин

Режисьор: Скот Купър
В ролите: Крисчън Бейл Ръсел Базе Кейси Афлек Rodney Baze Jr. Уди Харелсън Харлан Дегроат

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес няма да се чувствате особено приятно със заниманията си

Днес няма да се чувствате особено приятно със