14.10.2008 18:39

Сметките за парното драстично завишени

Видян 1520 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Някои от сметките за парно са завишени драстично завишени. За това алармират от  Федерацията на потребителите, като представят копие на фактура, с най-малко 250 лв. отгоре. Тя е изготвена от фирмата за топлинно счетоводство „Бруната“, която в началото на октомври обяви Ден на отворените врати за гражданите, които смятали, че в изравнителните им сметки са допуснати аритметични грешки.


Според шефа на федерацията Павел Кърлев „тези документи, могат да се причислят в рубриката - много грешки за един абонатен номер“.  От сметките за топло става ясно, че кубиците битова гореща вода (БГВ) нарастват стъпаловидно във всеки следващ документ. Отчетеното потребление от 19 куб. м БГВ (ura) нараства двойно в изравнителната сметка (ura1) и става 36 куб. м. „Квалификацията за подобна търговска практика е една - пладнешки грабеж“, категоричен е Кърлев.
Според думите му в следващите две фактури (ura2, ura3), подготвени от „Топлофикация София“ по данни на „Бруната“ грабежът става драстичен. Резултатът – заложено е прогнозно потребление на БГВ от 7 куб. м. на месец. С него реалното потребление от 18 куб. м, което следва да е базата за начисляване за следващия период по 1.5 куб. м, вече става 84 куб. м. Те ще се начисляват прогнозно. Върху сумата за плащане пък ще се начисляват лихви за забавяне. Така излиза, че крайната сума е неправомерно завишена с 250 лв, което от федерацията определят като произвол.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да усетите разминаване между очакванията и реалността

Днес може да усетите разминаване между очакванията и