03.02.2009 09:55

1 милиард ще харчи общината през 2009 г.

Видян 1129 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 1 млрд. лв. са средствата, предвидени в бюджета на столицата за тази година. За сравнение през 2008 г. сумата бе 870 млн. лв. Това стана ясно вчера на пресконференция на групата на съветниците на ГЕРБ, посветена на проектобюджета на Столичната община.


Заради финансовата криза се обсъжда идеята за създаване на Консултативен съвет по финансовите въпроси към столичния общински съвет, стана ясно още на брифинга.


Привличането на "свежи пари" по линия на европейското финансиране и теглене на "възможно най-изгодни кредити" за инфраструктурата са лостовете, с които общината  смята да компенсира намаляването на икономическата активност на своята територия, посочиха общинарите.  


Приоритетите в бюджета за 2009 г. пък били изграждането на детски градини, разширяването на метрото, екологични проекти и реконструкцията на парковете, подчерта шефът на финансовата комисия в СОС Орлин Алексиев. Зам.-кметът по финансите Минко Герджиков обясни, че изпълнението на капиталовата програма на кметството за миналата година е 93% от заложените 350 млн. лв. Той призна също, че администрацията е срещнала известни трудности в усвояването на тези пари, заради забавени процедури по отчуждаване, както и от много по-големия обем на средствата за оползотворяване спрямо предходния бюджетен период. В перото „неданъчни приходи“ Столичната община щяла да се опита да продължи приватизационната си програма, въпреки липсата на голям интерес от инвеститори. Освен това щяла да се разработи програма за политиката в сектора на недвижимото имущество. Предвиждало се  увеличаване на наемите на търговските обекти, общинска собственост с 25%, за което 19` вече писа.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец

Днес ще имате динамичен ден

Днес ще имате динамичен ден, изпълнен с интересни