17.12.2008 18:01

50 бона глоба за реклама на забранено място

Видян 1347 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Глоба до 50 хил. лв. грози всяка фирма, която не спазва изискванията за рекламна дейност в столицата. Те са регламентирани в проекта за изменение на  Наредбата за преместваемите съоръжения и рекламната дейност на територията на общината, внесен от гл. арх. Петър Диков.


Документът, който трябва да се приеме днес на заседанието на общинския съвет предвижда глоби за всеки, който поставя рекламни или агитационни материали на забранени за това места. За физически лица санкцията е в размер от 100 до 5 000 лв. Едноличните търговци и юридическите лица ще се наказват с имуществена санкция в размер от 1 000 до 50 000 лв., съобразно тежестта на извършеното нарушение. „Глобите са наистина солени“, коментира за 19` шефът на Столичния инспекторат Веска Георгиева. Досега общината глобяваше по Наредбата за чистотата несъвестните рекламодатели със суми от 50 до 500 лв. За почистването на София от незаконната реклама кметството е похарчило близо 15 хил. лв, каза Георгиева. Почистеното пространство е около 3 600 кв. м. От началото на кампанията са премахнати 2 115 афиши и плакати от стълбове за улично осветление, върху които разлепянето е забранено. Вече е взето и решение да се проектират и изградят 1 000 афишни колони, които ще се разположат на специално подбрани места. Всеки проект ще се съгласува с КАТ. Целта и да се преустанови безразборното лепене на материали не места, които са забранени за реклама, като например спирките на обществения транспорт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен характер

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен