16.07.2024 15:56

Ас. Василев консултира Булгартабак на Пеевски, потвърждава

Видян 1552 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Асен Василев е консултирал Булгартабак – Благоевград по времето, когато собственик на предприятието е фирма, свързвана с Делян Пеевски. Съпредседателят на Продължаваме промяната – партията, която се определя като антикорупционна, потвърди това след неколкократно задаване на въпроса от страна на журналистката Соня Колтуклиева.

Напомняме, че Булгартабак беше приватизиран за 110 милиона евро от КТБ на Цветан Василев, а след фалита на банката според публикации на близките до Продължаваме промяната медии от кръга Капитал беше под контрола на Делян Пеевски.

Благоевградският завод – нейното най-голямо и най-важно предприятие остана последната перла в короната на някога могъщия държавен холдинг, преди да бъде поето от англо-американския гигант ВАТ.

Напомняме и друга много важна сделка, свързана с Асен Василев и Кирил Петков. Асен Василев е служебен министър на икономиката веднага след фалита на КТБ, довел до падането на кабинета Орешарски с оттеглянето на ДПС от коалицията с БСП през лятото на 2014 г. Той назначава за шеф на държавната компания Индустриални зони съпругата на сегашния си съпартиец Даниел Лорер. Тя обявява в първите дни на управлението продажба апетитен имот в Божурище на компанията за продажба на една доста ниска цена, който изведнъж се оказва притежание на Кирил Петков, сегашен съпредседател на ПП заедно с Василев, в последния ден на краткото министерстване на Асен.


Имотът бързо е препродаден с огромна многомилионна печалба. Което подсказва, че клиентът е бил готов и точно по тази причина е станала „цялата схема”, както пък пееше евродепутатът от ПП Христо Петров – Хазарта. И е донесла чудна печалба от въздуха и пребиваването във властта на златната компанийка.

19 минути вече е описвал цялата история в дела и документи. Сега просто я припомняме в духа на антикорупционна нова същност на Продължаваме промяната, декларирана отг нейните лидери Асен Василев и Кирил Петков.


Радостина Тонева


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак