Свързани новини

25.06.2012 11:03

Близки на Андрей Иванов дават Фандъкова на прокурор

Видян 2154 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато преди около година световният гигант „Веолия” поема „Софийска вода” след скандалното управление на англичани, се разчува, че френската фирма има проблем с Андрей Иванов. В деня, когато бе отстранен от поста на шеф на СОС в. 24 часа пророкува: „Шефът на Столичния общински съвет Андрей Иванов ще бъде свален от поста заради проект за изграждане на информационна система на “Софийска вода”. Според запознати ВиК дружеството е трябвало да сключи договор с посочена от него фирма, която да изгради системата. Източници, пожелали анонимност, твърдят, че той е лобирал за фирма “Фадата”. През април 2010 г. “Софийска вода” сключва договор за изграждане на интегрирана информационна система за 5,9 млн. лв. без ДДС. Възлагането минава не през търг, а през процедура на договаряне, показва регистърът на поръчките. За близо година били направени 18% от работата и на фирмите са платени малко над 1 млн. лв. Краят на договора идва малко, след като собственик на “Софийска вода” става френската “Веолия уотър”. Говори се, че Иванов се е опитал да спре прекратяването, но от “Веолия уотър” не се съгласили. От “Фадата” обясниха, че не могат да коментират без разрешение от собственика, който обаче бил в чужбина”.

След случката, вероятно по чиста случайност, изведнъж започва изключително активна кампания на общинския съветник от ВМРО Ангел Джамбазки, който твърди че от години се борел срещу концесията. За него човек на 19’ с очите си е виждал и чувал как секретарката на Иванов го привиква на инструктаж преди изборите. След като не успя да убеди повече от десетина души да протестират по неговия почин, съветникът предприе нов ход. Сакаш не е бил допреди няколко месеца шеф на Комисията по ред и сигурност в СОС, Джамбазки, който през предния 4-годишен мандат можеше да е решил проблема, дава на прокурор кмета на София заради циганско гето. 

В съобщение на ВМРО до медиите четем: 

„Дадоха Фандъкова на прокурор за бездействие срещу гето  


Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки изпрати сигнал до Софийската градска прокуратура за бездействието на администрацията на Столична община по отношение на незаконно циганско гето. 

Гетото е на улица „Зайчар“ в столичния район „Възраждане”. Въпреки констатираното незаконно строителство и въпреки становището на специална общинска комисия за премахване, кметицата Фандъкова не е предприела мерки”.

Искрен ли е този протест или е поредната част от сагата за извиване на ръцете на Общината да развали неизгодния вече за кръга „Софийска баница” около Андрей Иванов договор с „Веолия”? Ние не се наемаме да отсъдим, но предстои да разберем. 





Дадоха Фандъкова на прокурор за бездействие срещу гето  


Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки изпрати сигнал до Софийската градска прокуратура за бездействието на администрацията на Столична община по отношение на незаконно циганско гето. 

Гетото е на улица „Зайчар“ в столичния район „Възраждане”. Въпреки констатираното незаконно строителство и въпреки становището на специална общинска комисия за премахване, кметицата Фандъкова не е предприела мерки.

Джамбазки определя това като търпимост към циганския произвол, която е дискриминация към останалите български граждани.

Още преди два месеца съветникът от ВМРО отправи питане към кмета на Столичната община за закононарушението.

В отговора си кметът Фандъкова посочва неконкретно, че „районна администрация реагира своевременно и не допуска разрастването на гетото и появата на нови постройки”. 

Живеещи в близост граждани са подали сигнали, че незаконното циганско строителство продължава, дори и в частни имоти. Ангел Джамбазки лично се убеди, че случващото се на ул. „Зайчар“ е в явно противоречие с твърдението на Фандъкова за предприетите действия за „недопускане на разрастването на гетото“.

Джамбазки посочва, че граждани нееднократно са подавали оплаквания от обитателите на циганското гето, които са изключително агресивни и заплашват българите, живеещи наоколо със саморазправа.

Това гето е една хигиенна бомба със закъснител, тъй като обитателите му нямат тоалетни, а използват софийските улици за нуждите си. Недопустимо е това да се случва по улиците на една европейска столица, категоричен е Джамбазки. 

Общинската администрация за пореден път доказва своята престъпна безотговорност към живота и здравето на българските граждани. Бездействието им е възмутително и наказуемо. Затова съдът трябва да принуди Столична община да спазва законите, да защитава софиянци и да премахне незабавно циганските постройки, коментира Джамбазки. 




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен характер

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен