Свързани новини

13.07.2009 09:43

Борисов: Моя е заслугата да надиграя Станишев и скъпите му пиари

Видян 1986 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не е тайна кой ще бъде председател на Народното събрание, но и вторник е ден, каза лидерът на ГЕРБ, кмет на София и най-вероятен премиер на България Бойко Борисов пред Нова телевизия, цитиран от БГНЕС.


Утре ние се събираме с Цветан Цветанов и избраните за депутати от ГЕРБ и ще решим. Винаги съм държал на мнението на партията. Аз си имам предложение, Цецка Цачева, която победи с три пъти по-добър резултат Румен Петков в Плевен. Добър юрист е, но имаме няколко предложения и ще ги обсъдим. Аз работя по-добре с жени и българските жени го доказаха в работата си в Европарламента. Във вторник трябва да се конструира Парламентът и на такова ниво ще се разберем с партиите, които ни подкрепят, посочи Борисов. В последните дни се спекулира с името на Тошко, когато е бил на 16 години е пял, бунтувал се, каза Борисов в отговор на въпрос кого иска да отзове като депутат. Става дума за Тошко Стойнев от Бургас. Изкарват му всеки ден текстове от клиповете, той е бил рапър и такива са текстовете. Той е изключително добър мениджър и заради каузата да не се спекулира с каузата ГЕРБ ще решим, уточни лидерът на ГЕРБ. Тошко ми написа едно много емоционално писмо и предлага на партията, ако реши да влезе в Народното събрание следващият кандидат. Утре ще решим с депутатите от ГЕРБ. Ако остане извън Парламента, аз ще го използвам в Изпълнителната власт там, където му е силата, посочи лидерът на ГЕРБ. Най-вероятно той ще отговаря за нещо в Министерството на младежта и спорта. Явно нашето общество няма нагласата да приема хората като бунтари в младостта им. Той не е отзован, а сам е написал писмото си. Кристалина Георгиева е зам. ръководител в Световната банка и тя ме съветва по много финансови въпроси, но се надявам, че ще спрат спекулациите с нея дали ще бъде член на правителството. Ежедневно, ежечасно аз се съветвам по всички въпроси с нея, защото тя е изключителен специалист. За правителството ще говорим на 27 юли и ще разберат всички какво ще бъде правителството.


Не можем да пропилеем големия вот на доверие заради партийни интереси. Благодаря за препоръките на президента, но е видно, че няма да влизаме в коалиция с ДПС и БСП, заяви Борисов по повод съвета на президента за коалиция между първия и втория на изборите. По повод изявлението на Ахмед Доган след изборите, лидерът на ГЕРБ заяви, че това е отношение, към 40 процента от избирателите. За нас няма етническа карта, има български граждани. А за хората, които разиграват тази карта има служби, които се занимават с този, който иска да подпалва чергата, заяви Борисов. Според него социалистите са отхвърлени от обществото, а те са представителната извадка на обществото, което избра определена политика. Съсловните организации да се подготвят с проекти и предложения, които ще разгледаме следващата седмица, за да им помогнем в кризата, заяви Борисов. Според него е нормално той да седи до президента на волейболния мач България и Куба, но не са обсъждали назначенията на дипломатите, срещу които се обяви, лидерът на ГЕРБ, защото на мач не се говори за политика, уточни той.


По повод сделките на Българския енергиен холдинг, той заяви, че добре се сработва с Галя Тошева и очаква подписването на спогодба с Гърция за газова връзка и евентуално частично спиране на газа с Русия. Аз не вярвам на Петър Димитров, не искам той да подписва нищо, категоричен беше Борисов. Според него обаче е належащо да се финализират преговорите по кредита за разширяване на хранилището в Чирен, за което е дал карт бланш на Енергийния холдинг. Всичко, което касае държава, директорите на холдинга го правят спокойно. Ще бъде хубаво и подписването за НАБУКО, аз съм казал това на Станишев, напомни лидерът на ГЕРБ. За строежа на АЕЦ Белене, според него също трябва да се използва шанса от разрешение на ЕС за строеж на атомна централа. Но за това до колко ще стигнат средствата, ще коментира чак след като види нещата от вътре.


Държавата за мен е на първо място, заяви Борисов и затова той ръкопляска на Станишев за НАБУКО, но няма да му прости връщането на "Вълка" в София. Според него след като са били отстранени директорите на Мини Марица Изток, сега предстои случаите да бъдат внесени в прокуратурата. Не ме интересува дали е министър на ГЕРБ, кмет или на друга партия, ако искаме да се изчистим пред Брюксел, те трябва да бъдат наказвани, заяви Борисов относно политическите чадъри във властта. Според него имиджа на България може да се изчисти и в очите на Брюксел и сред населението в България само, ако има страх, ако има присъди и затвори. За сега имам сто процента увереност, че съдиите и прокурорите ще се справят, заяви той. ГЕРБ е проевропейска партия, ние нямаме комплекси в отношението към Русия, коментира той въпросът за обрат в политиката към Русия. Имам много приятели там и всичко, което е прагматично и в полза на България ще бъде подкрепяно, заяви Борисов. Според него ГЕРБ е укрепнала като партия. Моя е заслугата да надиграя Станишев и скъпите му пиари. Така им пусках мухичките, че те още повече полетяха към дъното, заяви Борисов. Забавлявах се с тях, коментира той кампанията на БСП. Според него българите за пръв път гласуваха за човек, когото познават от 9 години насам. Аз никога не съм бил бодигард, бил съм пожарникар, началник на катедра, но западните медии пишат за мен, че съм човек с черен колан, коментира своя образ в чуждестранните медии Борисов, като каза, че такъв висок сан има само Путин и някои в Далечния изток.


Аз съм казал идвам на власт и от службите ми казват с какво разполагат и какво ще реализират след два-три месеца. Аз не приемам реваншизма, категоричен е Борисов. Както говорих с Галина Тошева, ръководител на Енергийния холдинг да си работи спокойно, така ще бъде и с ДАНС и с МВР, но да не говоря повече и да навлизам в територията на Цветан Цветанов. Той ще бъде министър на вътрешните работи и Симеон Дянков на финансите – те са най-важните. Аз имам министри на екологията на всички министерства, но трябва да ги обсъдя и с депутатите от ГЕРБ. Кой пита Меглена Плугчиява, каза Бойко Борисов по повод на опровержението на вицепремиера по управление на еврофондовете, че не е вярно, че е обещано на победилите в изборите размразяване на парите по САПАРД. Че тя нищо не направи на изборите в Русе, уточни Борисов. Сега не е коректно да търчи до Брюксел непрекъснато заедно със Станишев така, както ни упрекваше, че ние отиваме там и говорим против България, посочи Борисов. Ние имаме уверенията на ЕНП за средствата по САПАРД, заключи лидерът на ГЕРБ.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.