Свързани новини

05.08.2014 09:30

ДАНС ще бори тероризма с нов център

Видян 1245 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Национален контратерористичен център беше открит на официална церемония в сградата Държавна агенция „Национална сигурност” от председателя й Владимир Писанчев, в присъствието на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Националният контратерористичен център е създаден с постановление на Министерския съвет от 10 юли 2014 г. като единна национална платформа за събиране и обработка на информация с оглед идентификация на лица и организации, свързани с тероризъм. Целта на центъра е осигуряване на координирано управление на националните информационни ресурси, с оглед повишаване на ефективността на националната система за противодействие на тероризма. Центърът осъществява дейността си при взаимодействие с Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната, Министерството на външните работи, Агенция „Митници”, Министерството на правосъдието, Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на регионалното развитие, Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката, Държавната агенция за бежанците, Агенцията за ядрено регулиране, Дирекцията „Вероизповедания” към Министерския съвет, Върховната касационна прокуратура, Националната следствена служба, Националната разузнавателна служба и Националната служба за охрана.


Националният координационен център предоставя информация в непрекъснат денонощен режим на всички реагиращи структури от сектори за сигурност и обществен ред в страната, необходима за разкриване, предотвратяване и пресичане на терористични заплахи. На церемонията присъстваха още заместник-главният прокурор Пенка Богданова, представители на МВР, НРС, НСО, Служба „Военна информация”, ДАТО, Агенция „Митници”, министерства, представители на дипломатически мисии, акредитирани в България.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион