25.05.2010 17:05

Държавата пипа „белите” пари

Видян 1202 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Намаляването на фискалния резерв  може да бъде до 4,5 млрд. лв., е заложено в проекта за актуализация на държавния бюджет за 2010 г., който разгледа днес Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Това съобщиха вицепрезидентите на КНСБ Пламен Димитров и Иван Кокалов. В бюджета за тази година е заложено, че нивото на „белите пари за черни дни” не може да падне под 6,3 млрд. лв.
В средата на май, когато излезе неофициална информация за предвижданото намаляване на фискалния резерв до посочената стойност, министърът на финансите Симеон Дянков заяви, че намалението на фискалния резерв няма да е до 4,5 млрд. лв., като точната цифра се очаква да стане ясна през следващата седмица (т.е. миналата седмица). Сега излиза, че първоначалната информация, която Дянков опроверга, всъщност е вярна.
Очаква се днес тристранният съвет да обсъди методиката за увеличаване на минималната работна заплата. Според внесеното предложение от синдикатите тя трябва да бъде обвързана с прага на бедност и средната работна заплата, така че разполагаемият доход от нея да бъде по-висок от прага на бедност, т.е. минималната заплатата от 1 юли да стане 270 лв.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей