13.02.2015 15:24

Депутатът вече взема 5673, 80 лв., Роско с 372 лв. по-висока заплата

Видян 1428 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С хитрия трик да вдигнат минималната работна заплата за сметка предимно на бизнеса до 380 лв., управляващите си гарантираха вдигане на собствените възнаграждения, понеже скочи и средната заплата в страната. 


Според стъкмистиката тя вече била 847 лв., сочат данните на НСИ. Държавниците обаче вземат средното за държавния сектор,  което било 962 лв. Депутатът получава нови 186 лв. спрямо миналото тримесечие или 2886 лв. Нарастват и 2-те трети плюс нея за сътрудници други разходи като прически, които взема в пликче – стават 4790. 


Към тях сложете участието в комисии и сумата тотал е 5673, 80 лв. Толкова взема за 8 работни дни месечно редовият български депутат, комуто леля Цецка спести и петъка, когато вече няма изискване за кворум при парламентарния контрол. Не броим екстрите като безплатен транспорт, включително самолетен, безплатен джиесем, че даже и фитнес без пари, както и възможностите за подкуп. Заради скока на депутатската заплата се вдигат и свързаните с нея на президента, премиера и министрите. 


Най-много от всички държавници получава президентът Росен Плевнелиев. Неговото възнаграждение се увеличава с почти от една минимална работна заплата – 372 лв. и вече става  5772 лв., сочат сметки на в.“24 часа“. Тук обаче не се включват парите за представителни нужди, за каквито навремето съдиха Политбюрото на Живков. 


Сега на министрите се падат 5000 лв. на година или повече от 430 на месец. Повече са за президента и премиера, но не е публикувана информация. Иначе заплатата на министър-председателя и на Цецка Цачева вече е 4473 лв., което е с 288 лв. повече. Толкова е и месечното възнаграждение на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Съоснователят на WikiLeaks Джулиан Асанж пристигна в родната си Австралия

Асанж се завърна у дома

Съоснователят на WikiLeaks Джулиан Асанж ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще изпитвате желание да помагате на другите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще изпитвате желание да помагате на другите, но